Duyurunun teknoloji guruları, bir os yükleme sorunu var. bilen bir anlatırsa çok iyi olur.

elimizde eski bir monster var. bu alet modelleme yapmak için kullanılıyordu ancak yerine yeni bir arkadaş geldiği için oldies but goldies oyunları çalıştırma görevine getirildi. modelleme programları w10, oyunlar ise w7 istiyor. ancak bu alete w7 yüklenmiyor.
bilgisayarda cd-rom yok. işletim sistemi (w10) olan ssd ise içindeki datalar nedeniyle yeni bilgisayara takılı. bunda ise ikiye bölünmüş ve içindeki tüm dataları alınmış bir hdd var.
rufusla ve programsız hazırlanan usb üzerinden yüklemeler 0xc000000d durumuyla son buldu. internette yer alan çözümlerde legacy ile sorunun çözüleceği yazıyor ama bios üzerinde legacy seçeneği yok. bios resetlenmesine rağmen öyle bir seçenek çıkmadı. var mıdır (muhtemelen vardır) buna nasıl w7 yükleneceğini bilen biri?

 

sorun hdd değil, yeni bilgisayarın hepsinde olan tpm. bunda da var tpm ama disable edilebiliyor. yenilerde o yok. zaten iki yıl önceye kadar bu hdd ile kullanmıştım.

tururo

www.technopat.net

bunu denediniz mi?

respect

o noktaya bile gelmiyor. usb yi takıp bios ayarıyla restart yaptıktan sonra bu hata kodu çıkıyor karşıma. yükleme ekranına geçse bari. o bile yok.

tururo

hocam windows 10 içine win 7 sanal makine kursanız işinizi görmez mi?

bu olmazsa windwos 7'yi uefi olarak kurmayı deneyin. en olmadı, ssd (veya hdd, hangisi varsa) söküp, farklı bir cihazda (eski masaüstü gibi) win 7 kurun, diski mbr2gpt ile gpt formatına getirip tekrar laptop'a takın. çok yüksek olasılıkla bu şekilde çalışır.

shadowfollower

oyuncu topluluğu aktif bazı eski oyunlarda topluluk yama çıkararak oyunu win10 ile uyumlu hale getiriyor. bulabilirseniz önce buna bakın. sisteminizde uefi varsa windows 7 ile uğraşmayın, direkt windows 8.1 kurun veya sanal makinede deneyin.

kesmekes laleler
1

mobil görünümden çık