Evet ise nasıl?

Bilgi: hiç birikmişi yok, maaşı 40.000 TL.


 

Alır yahu kademe kademe 200 300 lük ten başlanır kademe kademe yükseltir
Onun için de kredi, ek hesap, kredi kartı altın alış satıştan kendine nakit çıkartır. Bir kaç ayda dişini sıkacak artık

spacevan

O neymiş ya.. hiç anlamadım.

muhayyer divan

Sıfırdan c d segment sıfır araba alamaz. Böyle şeyler enflasyona yedirilerek alınır, şu ortamda öyle bir şey mümkün değil.
İlla araba almak istiyorum bana seçenek sun dersen; şöyle bir seçenek olabilir:
Kredi kartına 12 taksit yapan bayileri gezebilirsin. Ya da senetle çalışan az da olsa yer var. Aylık ödeyebileceğin maksimum 30 bin lira olsa 360 bin liralık araç alabilirsin. Biraz daha sıkabilirsen üstüne kredi ekleyip 500 bin liralık araç bakabilirsin. Ocak 2025’e kadar kredi kartına abanıp idare edebilirsen maaşın artınca faiz dışı fazla vermeye başlar, yavaş yavaş temize çıkarsın.

gabe h coud

Krediyle olabilir

geveze yazar

Alır bir şekilde. Arabanın masraflarını kaldıramayabilir. Maaşının %20 si arabaya gider.

ferenc

Hiç birikmiş yok, 40 bin maaş var. Tahminen gideri de var sıfır birikmişse. Şu an 400 binlik kredide 24 bin ödeme var 36 ayda ki 400 bine de efsane bir şey zaten olmaz. Hiçbir masrafini saymazsak ki arabanin kol gibi masraflari var Türkiye'de (mtv, bakım, trafik sigortası, kasko, tuv turk) bu kişi araba alırsa batar. Çünkü tahminen ayda 30 bin kadar arabaya gider.

O yüzden bence alamaz.

logisticsmanager

Alamaz.

Araç kredisi çıkan arabalar 700binlerden başlıyor, yaş rayiç bedel gibi şartları karşılaması lazım arabanın. 300 liralık arabaya banka kredi vermez.
Tüketici kredisini de o kadar vermiyorlar.

Bruce

Alamaz (nokta).

jackyr

kirası yok, aile evindeyse alır. yoksa alamaz

avatar is back

bence bu kisi neden hic birikmisi yok diye düsünüp bir muhasebe yapmali.
biraz standartinin altinda yasayabilsin ki para biriktirebilsin. kisacak bir sey yoksa zaten araba olunca onun masraflarini karsilayacak?

önce bir gelip gider tablosu, nerelere gereksiz para gidiyor vs onlarin kisilmasi.
ardindan arabayi düsünsün. bu durumda finansmanina krediyle mi yapacak nakit mi yapacak o zaman düsünsün.

robert bosch

alamaz. deveye hendek atlatırcasına planlarla bir şekilde alabileceğini söyleyen veya neden alamıyormuş - neden birikmişi yokmuş diyen arkadaşlar umarım yokluk yaşamazlar. yokluk bile değil aslında, 40 bin lira maaşla şehrine göre güzelce geçinmek mümkün olabilir ama araba vs söz konusu olunca işler dramatik bir hal alıyor. 3 yıl önce mezun olmuş birisi olarak maaşım gayet iyi olduğu halde bu yokluğu iliklerime kadar hissediyorum. mevzuyu anlayamayanlar varsa birkaç ipucu vereyim: aileden intikal eden borçlar, aile evinin dışında sıfırdan hayat kurma masrafları, sağlık vs. gibi plansız harcamalar...
halihazırda 3 yıl öncesinin 10 katına satabileceğiniz bir arabanız veya peşinat için destek verecek aileniz yoksa en dandik sıfır arabayı bile maaşlı bir çalışan olarak alamazsınız. ikinci elde de Allah yardımcınız olsun, kaportası düzgün bir japon arabası bulmaya bakın.

mazrufsezici

şahinden başlar sırayla devam eder.

mikahakkinen

1 sene boyunca her ay 2 çeyrek. 1 sene sonra 24 çeyrek + üstüne krediyle 200-300k 20-25 yaşında bir araç alır. 2 senede 1 aynı döngüyü devam ettire ettire devam eder işte. gidip sıfır alamazsın ama 5-6 sene içinde sıfır alabilirsin. önemli olan ilk adımı atabilmek

birmilyonunvarmi

Sanane

Yılmaz920
1

mobil görünümden çık