İstanbul'un bir ilçesinden yazıyorum diyeyim de şehir içi trafiği kastettiğim anlaşılsın. Sabahları işe giderken kızımı yol üstü okula arabamla bırakıyorum. Yol kenarı parklardan dolayı çift şeritli yolların çoğu zaman tek şeride düşmesi zaten aşina olduğumuz bir durum... Sürüş esnasında çift şeritli yerlerde de sol şeritte kaldığım oluyor. Ortalıkta uykulu gözlerle dolaşan onlarca yayanın olduğu o sabah saatlerinde tampon dibine sokulup selektör yapan sürücüler olunca çıldırıyorum.Şehir içi hız limitini gözetip şeritte kalmam sizce hatalı bir davranış mıdır?




 

Normalde hiz sinirinda gidiyor da olsaniz sag serit musaitse oradan devam etmeniz gerekir. Baskalarinin hiz sinirina uymuyor olmasi sizi baglamaz, onlarin sorunu ve hatasi.

Ancak zaten atiyorum 40-50 metre otede birini az sonra gececeksinizdir, o zaman saga gecmeye gerek yok. Ayni durum ilerde arac park etmisse de gecerli. Bunun yaninda gene de bahsettiginiz yollarda sag seride gecmeme isteginizi de gayet anliyorum, ben de istanbul'da yol cok net sekilde acik degilse gecmiyorum. Sag serit bazi yerlerden yoldan sayilmiyor insanlar tarafindan, cok curcuna oluyor.

Size arkadan gereksiz selektor yapan tipleri memnun etmeniz imkansiz, otobanda yaninizda tir varken de selektor yapar.

mbond

Sol şerit uzun süreli işgal edilemez.

ahmetmerkepci.com

birşeylersoracağım

Tek şeride düştüğü yerde solda kalmanız yanlış değil ama sağınız boşsa sol şeridi sürekli (devamlı) işgel etmek suçtur. Şöyle ifade edebilirim. Makas yiyorsanız siz de sol şeridi işgal etmekten suçlusunuz. Böyle değilse yanlışınız yok gibi.

abbabaabbaababbabaababbaabbabaab
1

mobil görünümden çık