farklı bir şehire iş seyahatine gittim. gittiğim şehri ve bölgeyi daha önceden de biliyorum. sevdiğim bir bölge değil. bir arkadaşım (orada yaşamıyor) mesaj attı. o da benden çok olmasa da az çok biliyor şehri ve bölgeyi.

aşağıdakine benzer mesajlaşma geçti. ben tamamen öznel bir yorum yaptım, bir şey iddia etmiyorum, bana böyle geliyor diyorum, cevap olarak benimle iddialaşan bir cevap geliyor.

bana çok saçma geldi, sizce de öyle mi? siz ne cevap verirdiniz?

***

A- Selam, naber, ne yaptın, vardın mı, nasıl geçti yolculuk?

B - Selam, iyiyim, senden naber? evet x'e vardım az önce. yolculuk iyi geçti. geldiğim bölge (x) bana pek çirkin geliyor, hiç sevemedim burayı eskiden beri. keşke toplantı x yerine y'de olsaydı. y'de kalmayı tercih ederdim, y'yi daha çok seviyorum vs vs.

A - yanlışın var, y daha çirkin bir yer. sende algı farklılığı olmuş. ben y'yi de x'i bilirim. x o kadar çirkin bir yer değil.

B - bu benim kendi yorumum sadece, neden algı farklılığı olmuş dedin ki, tam anlamadım?

A - ben genelden bahsettim, y genel olarak daha çirkin bir yer.

 

- "izmir'i sevmedim. istanbul daha güzel."
- yanlışın var. izmir daha güzel.

diyaloğu böyle sadeleştirince durum daha net ortaya çıktı.
bence böyle bi durumda yanlışın var denmez. "tekrar bi şans ver, ilk izlenim yanıltıcı olabilir" gibi şeyler diyaloğu daha sürdürebilir kılardı.

sevip sevmemeninin doğrusu yanlışı olmaz.
ama karşı taraf hemen bu kadar kesin yargılı olma demek istemiş.

biseysorcaktim

“Tamam”

Bundan fazlası yazılmaz, vakit kaybı, sohbeti saracak bir tip değil çünkü.

titanic kemancısı

Ben de uzatmam, tamam der geçerim.
Çok abartılacak bir şey değil aslında ama direkt bilmişlik yapıp "yanlışın var" demesi garip. Bunlar kişiye göre değişebilen şeyler. Dünyanın en güzel şehri hissiyat olarak bize geçmeyebilir ve kötü bulabiliriz, "bütün dünya beğeniyor sen yanlışsın" denmez buna.
Kişiden kişiye değişebilecek şeyler.

Fazla iddialı ve üsttenci konuşmuş gibi geldi bana, bu kişiyle mesela bir tık daha uzatsan diyaloğu raydan çıkar muhabbet kim bilir nerelere varır böyle bir izlenim aldım.

mutekebbir

Arkadaşınız yok reklamcisi olabilir, komisyon alıyor olabilir.

encokbenisevinnolur

(bkz: boş yapma abdulhamid) denir. leş gibi testis kokan bir yorum yapmış.
"neyi güzel veya çirkin bulacağımı sana mı sorcam vasat herif" diye çemkiren cazgır bir kadın olmazsanız bu sinekler çok üşüşür.

titanyum22

Ben dili ile konuşmayı beceremiyor karşıdaki kişi, sorun bundan ibaret. Ben dili olmayan insanlar genelleyerek konuşur, hatta bazen daha kötüsü karşı tarafın dilinden konuşur.

hasmetizm 2046

Empati yeteneği olan insanlar, "sen" kelimesini kullanarak karşı tarafa ben dilini hatırlatır iletişimin hayrı için. Sen orayı daha mı çok beğenmiştin vb. Farkında mısınız bilmiyorum ama sosyal medya insanlara yorum yapma hastalığı kazandırdı. Kendinizi duyurmak istiyorsanız nasıl yapacağınızı öğrenmelisiniz.

hasmetizm 2046

O an çok gıcık olduysam "baya zevksizmişsin" der geçerdim. Genele göre konuşmuş :D istatistikle şehir beğeniyoruz.

akhenaten

youtu.be
Bunu diyip geçerdim ben. Anlık ruh halime göre içimden ya da dışımdan.

Bruce
1

mobil görünümden çık