[q]
(4) 

Ust benlik nedir?

Kahvedesu #1592049
Arkadasim ust benligi ile konustugunu iddia ediyor. Ust benlik tam olarak ne? Ruh mu? Allah mi? Kursuna falan gitmis.




 

Freudyen bakışaçısına göre insan davranışlarını kontrol eden id-ego-süperego isminde 3 katman var: Id, zihinin karanlık bencil insanı şerefsiz gibi hayvan gibi hareket ettirmeye çalışan katmanıdır; süper-ego, id'nin bu isteklerini "bu günah bu yanlış, bunu da isteme be amk hayvanı" şeklinde baskılayan bölümü; ego da zihnin bu ikisi arasında orta bi yol bulup idare ettirmeye çalışan eyyamcı bir bölümdür. Bu katmanlardaki süper-ego, üstbenliktir. Arkadaşın bence şizofren olabilir.

Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet

Böyle kurslarda insanları çok güzel tokatlıyorlar bir ara da kuantumcular vardı.

Hayatımız zaten yalanlar üzerine kurulu. İnsan beyni önce bir şey kurgular, sonra bu şeyi çoğunluğa inandırabilirse ve bir şekilde iyi hissettiriyorsa bu gerçeğe dönüşüyor. Mesela dinler de öyledir bana göre. Ama birileri inandı veya iyi geldi diye onun kurgu ve yalandan ibaret olmadığını söyleyemeyiz.

Genellikle okumaktan veya kariyerden başka şeylere odaklanamamış insanlar böyle şeylere düşmeye daha meyilli oluyorlar. Beyaz yakada da çok görüyorum. Zengin kocalı hanımlarda da çok görüyorum.

ama soruya cevap olacaksa chat gpt ile bir konuşmamızı paylaşayım:

chatgpt.com

yine de tamamen kötü diye yargılamıyorum. insan kendisine bir yalan buldu ve ona iyi geliyorsa bir şey diyemem. isterse keçi bokuna tapsın kurutup yanında taşısın bana iyi geliyor diye... iyi geldiğini düşünüyorsa onun için iyidir hayatta başarılar dilemek lazım.

ananiyimioguz

Aile ve çevre tarafından eğitilmiş iç ses diyebiliriz. Kendi kendine sesli konuşmaktan çok da farklı değil aslında. Duyuruda görüyorum, insanların buraya aktardığı oldukça uçuk düşünceleri var. Tiyatro eseri yazan bir insan birden fazla karakteri kafasının içinde şekillendirip onlara karakter ve hayat verirken bu onu şizofren yapar mı? Kendi iç sesi ile sohbet eden insan sandığınızdan daha çoktur. Öfkeli bir halinizi düşünün ve sadece haklı çıkmak için ne kadar saçma düşüncelerinize onay verdiğinizi fark edin. Bu da bir çeşit üst benliğiniz ile sohbettir.

hasmetizm 2046

Ben de konuştum geçen gün. Selam söyledi.

gabe h coud
1

mobil görünümden çık