[q]
(4) 

bitcoin

baldur2 #1592043
al unut tarzi bir yatirim olabilir mi? mantikli mi? 5-7 yil bandinda alip unutmayi dusunuyorum.




 

Bro gerçekten alıp unutabilecek misin önemli olan bu ve buna değer mi, ayrıca kazançlı olabilir mi düşünmek lazım. 2021'de BTC 60 bin doları gördü sonra kademe kademe 24 bin dolara düştü şimdi tekrar 60 bin dolara geldi, sen 2021'de 60 bin dolardan BTC alsaydın ve elinde tutsaydın tek kazancın dolar bazında olurdu ama süreçte 60 bin dolardan 24 bin dolara düşerken, mesela 47 bin dolarda "ben bunu satmayayım tutayım kesin yükselir" deyip stabil kalır mıydın psikolojin o kadar sağlam mı, o batak sezonda intihar edenler oldu çünkü ya da 24 bine düştüğünde alsaydın ve 35 bin dolar olunca "ben bunu satmayayım tutayım kesin yükselir" deyip tutmaya devam eder miydin, bunlar hep bilinmeyem faktörler çünkü oradan 10 bin dolara da düşebilirdi, bunlar hep ayarsız riskler.

Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet

ponzi amaçlı çıkarılmış bir şeyin uzun-kısa-orta hiçbir vadede yatırımı olmaz.

uzun vadeli yatırımla reel kazanç ancak borsayla olur. bu da en kolay şekilde ancak yatırım fonlarıyla mümkün.

ayrıca borsanın 10 yıllık dolar grafiğine baktığında aynı yerde olduğunu örnek göstermek kadar sığ ve cahilce bir yorum yok. biz bist100 endeksine yatırım yapmıyoruz. 10 yılda dolar bazında %300 getiren fonlar var.

yazar yazmaz yazan yazar

Buyuk etf’lerin baslamasi ve yakinda devlet merkez bankalarinin alim yapma olasiliginin hayli yuksek olmasi dolayisiyla ben evet boyle bir yatirim olabilecegini ancak kaleci sacli’nin dedigi gibi bu iradenin kolay olmayabilecegini dusunuyorum. Bu dusuncede hareket ederseniz bence borsada tutmayin, cuzdan alip orada saklayin, al unut psikolojisino daha rahat yonetebilirsiniz.

Ayrica trilyonlarca dolar hacme sahip dunyanin en buyuk varlik yoneticilerinin (bkz blackrock) fon olusturmaya baslamakta oldugu bir yerde bitcoin icin ponzi monzi diyenleri ben sahsen direk engelliyorum, 2017’de 1200 dolardan aldigim btc’lerin bugun yaklasik 64 bin dolar oldugu yerde 10 yilda 3 kat getirili yatirim ve yatirimcilara bol basarilar dilerim.

gibicibicis

şu anda zaten bir boğa piyasası sözkonusu olduğu için alıp unutma olayını boğa bittikten sonra btc dip çalışması yaparken yap.
yoksa herkes gibi aa kripto yükseliyor deyip fomo'ya kapılıp dur ben de alayım psikolojisine girme.

ayrıca gibicibicis+1

joooper
1

mobil görünümden çık