Ayak parmağımı incitince röntgen cektirmeye gittim. Sadece morarmış, ciddi bir şey olmadığı ortaya çıktı. Ama hemen bir firmanın iğnesinin resmi olan kağıda kaşe basıp "bu iğneden al, o şişliğini çekelim" dedi. Pek şiş de değildi.

Ne zaman bu doktora gitsem, incinen bölgem farketmeksizin adam iğne yazıyor. (Ve yanında da 6-7 tane aynı ilacı yazıyor)

Bu doktor, bu yazdığı ilaçlar üzerinden ilaç firmalarından komisyon mu alıyor ki her seferinde bunlari yaziyor? Komisyon alıyorsa, bu ne şekilde oluyor? Doğruca para mı, yoksa dolaylı hediyeler mi?

Doktoru beklerken, diğer hastaların da bu pahalı iğnelerden şikayet ettiklerini duydum.


Teşekkürler

 

Etik, mesleki kurallar, hipokrat yemini, insan sağlığı, kağıt üstünde olan şeyler.
dışarıda pek takan olmayabilir.

1:04 - 1:24 arası bakınız
m.youtube.com

Geçim cidden zor.

diyecevaplandı

Eğer gittiğiniz doktor özelde ise, doktorun hastaları memnun etme, iyileşmiş hissettirme gibi bir amacı olabiliyor. Hastalar genelde şunu bekliyor çünkü: o kadar para veriyorum. Gittiğime değsin. Gerçekten hasta da hissedeyim, sağa sola 10 tane ilaç yazdı doktor! Desin. Değerli, ilgilenilmiş hissetsin yani. Bir doktorun bizzat ağzından duyduğum sözleri paylaşıyorum.
İlaç firmalarıyla ilgili ise, komisyon da alıyor olabilir, tatillere gönderiliyor olabilir, firma amcasının oğlu da olabilir.
Burası türkiye, maalesef her şey olabilir.

Geçmiş olsun.

ayalga

Günaydın günaydın.

muhayyer divan
1

mobil görünümden çık