Merhaba. Bizim bebek 6 aylık olacak kısmetse, bir arkadaşım 6 aylıktan sonra yüzme öğrenebilir gibi bir şeyler dedi :). Ben yüzmeyi sevdiğim için dalga geçti sandım ama sanırım böyle bir şey varmış.

Acaba böyle bir şeyi tecrübe eden var mı? Ben çok isterim bebiş erken dönemde yüzme öğrensin belki sporcu falan olur hatta.


 

Ben 7 aylıkken götürmüştüm aqua tots a. Valla tek kişi götürüyorsa zor. Anne ya da baba da suya giriyor bebekle. Beraber çıkıyorsunuz bebeyi mi yıkayayım kendim mi yıkanayım bilememiştim zor hazırlanmıştım. Bye dedim ben gelemem bu zahmete. Biraz da para tuzağı gibi geliyor o kadar küçükken açıkçası.

4 yaşındayken başladı 4 5 ayda tamamen öğrendi çok da acele etmeyin. 4 yaşında yine aynı yere götürdüm. Bebek derslerinin gereksiz 3 4 yaş sonrasının ise çok iyi olduğunu düşünüyorum. 8 yaşında kelebek, kurbağa, serbest her şekilde yüzüyor.

kullanicadi

ben nisan doğumluyum, doğduğum senenin yazında annemlerle denize girmişim deniz simidiyle. Sonra da işte kolluk falan derken 4 yaş civarı yüzmeyi öğrendim. Bu yaşta kolluksuz yüzdürmeyecektir kurs da diye düşünüyorum o yüzden beraber denizde yüzün yazları bol bol. Denizi sevdikçe kendisi öğrenir zaten birkaç seneye.

nundu

kasların gelişimi açısından götürebilirsiniz ama 6 aylık bebeği yüzme öğrensin beklentisiyle götürmek garip geldi. 8 haftalık kurs sonucu 8 aylıkken yüzme öğrenebileceğini mi iddia ediyorlar mesela? instada filan görüyorum en fazla su korkusu olmaz ve birkaç metre su altında gidebilir ya da kendini ters olarak su üstüne çıkarabilir heralde. onun dışında kulaç atma gibi şeyler ilk yaşlarda zor.

elorelia

Aslinda burada onemli olan komut almak ve uygulamak o da 4-5 yasindan once olmuyor, cocuk kendi kafasina gore takiliyor :)

theconqueror

Bebekken daha iyi aslında

www.youtube.com

Mirket

yuzme ogrenmek degilde, biz baby spa ya goturuyoruz. Hem yuzuyor hem fizyoterapist esliginde gelisimi izleniyor. Bu yuzme ve su da vakit gecirme elbetteki cok kucuk bir havuzda ozel simit esliginde oluyor. Yani oyle cocugu firlatma stili degil. yuzme de denemez o yuzden su da vakit gecirme diyorum. Yanlisim olabilir ama 2 ayliktan beri gidiyoruz ve cok memnunuz guzel bir aktivite. Ben yurtdisindayim ama Turkiyede de benzer mekanlar imkanlar var gordum reklamlari.


Ayri bir anektod 6 aylikken yazin trde su henuz sogukken denize girmeyi denedik yine ozel simidiyle kiyametleri kopardi. gectigimiz agustos burada bir spa otelde cocuk havuzundan muthis keyif aldik ve kendi simidiyle ilerledi 8 aylik bebek. Yuzmek degil ama bu yada yuzme ogrenmek o baska bir is dendigi gibi 3-4 yas gekeir en az diye dusunuyorum.

wallcan

arkadasiniz kursun amacini anlamamis gibi. bebeklere ögretilen sey yüzme degil, bogulmamak. bebege suya düsmesi durumunda su yüzeyine cikmayi, kendini nefes alacak sekilde sirt üstü cevirmeyi ve bagirarak yardim istemeyi ögretiyolar cünkü bogulmak dsö verilerine göre cocuklarda ölüme neden olan en yaygin bes neden arasinda. yani cocuk öyle suya girip kulac falan atmiyor. ISR lessons diye aratirsaniz cikar karsiniza.
Kurs adinda isr gecmese dahi, bebeklere ögretilen seyler isr'nin metotlarina dayanir cünkü o yastaki cocuga henüz baska bir sey ögretemezsiniz.

www.infantswim.com

alice in potatoland

Şöyle özetlemek isterim. 6 aydan itibaren bebek yüzme kursları başlıyor. Hatta bazıları 4 aylık alıyor sanırım. Pek tabi ki bu dönemde de motor gelişim anlamında, yüzmeye hazırlık anlamında faydaları vardır 0 fayda diye bir şey söz konusu değil. Ama günümüzde her şey gibi bu da çok pahalı, bütçe varsa amenna tabi ki gidilebilir. 6 aylık bir bebek yüzme kursuna başlarsa 3 3,5 yaşında kendisi yüzebilir desteksiz. Siz 3 sene boyunca bu kurs parasını ödemeyi kabul ediyor musunuz kilit nokta bu.

3,5 4 yaşında da başlasa zaten 5 6 ay da öğrenecek o da maksimum. Bu sefer sadece 5 6 aylık bir maddi külfeti olacak size. 6 aylıkken başlasa belki bir 4 5 ay önce öğrenebilir. Bu farka değer mi? Tabi amaç sadece yüzme öğrenmek mi yoksa bir sporla haşır neşir olsun mu istiyorsunuz bunlara göre de değişir işler.

Hepsinde deneme dersleri oluyor, deneme dersine gidip bakabilirsiniz durumlara

kullanicadi

Kullanıcıadi +1

Kızım önümüzdeki ay 3 yaşına girecek.

Yüzmeyi kendi kendine öğrendi. Denize ulaşımımız kolay olduğu için 10 aylıkten beri sürekli denize girdik beraber. Denize alıştıktan sonra kolluklar ile bizimle dubalara kadar yüzüp geliyordu.

Bu yaz başı artık kollukları takmak istemediği rahat edemediği söyledi. 2 hafta içinde kolluksuz yüzmeyi öğrendi.

Yüzme tahtası ile cok rahat yüzebiliyor. Tahtası da suyun üstünde durabiliyor.

Bebekken öğrenebilir öenmli olan sürekli tekrar edebilmesi

kaiserr76

hepsi para tuzağı.
küçüklükte yeteri kadar suyla denizle haşır neşir olursa yüzmeyi öğrenir.
illa istiyorsanız cocuklukta stil öğrenmesi için gönderirsiniz.

yüzme konusun geçtim 6 aylık çocuk havuza sokulmaz, aşıları bitsin bağışıklığı biraz otursun acele etmeyin hızlı büyüyorlar.

nuisance2
1

mobil görünümden çık