mesela aşağıdaki gibi 2 tane buzdolabı var. kodlarının ilk karakteri dışında fiyatlarına kadar her şeyi aynı, sadece marka farklı. bunlar arasında peformans, dayanıklılık vs. açısından fark oluyor mu yoksa sadece marka logosu mu farklı oluyor?

ikisine de gidip arçelik ve beko bayisinden baktım. beko'daki görevli ithal ürün, yurt dışından geldi filan dedi arçelik'teki öyle bişey demedi. Bu bir fark yaratıyor mu mesela, yoksa zaten arçelik de öyle mi?

www.arcelik.com.tr
www.beko.com.tr

 

Buzdolabı fabrikası varken dışarıdan ürün ithal ediyorlar mı hiç bilmiyorum ve sanmıyorum.

Burada üretilen buzdolapları için konuşuyorum, ikisi de aynı fabrikadan, aynı üretim bandından çıkıyor, birine Arçelik ötekine Beko etiketi yapıştırılıyor. (Yüz sene önce tam bunların üretildiği fabrikada staj yapmıştım.)

kobuzchu kiz

yeni beko aldım, arçelik zaten beko markası altına alınıyormuş galiba, göya burda üretilen bekolar yurtdışına ihraç olanlarmış ve o yüzden daha iyimiş beko dediler banada.
aynı şeyin laciverti bence iki markada.

eja

konu şöyle hocam arçelik kelimesinin kimi dillerdeki okunuşundan dolayı zor oluyor o nedenle beko adı altında aynı firma bir marka daha yapıyor, aynı fabrikadan hem arçelik hem beko ürünleri çıkıyor. beko şirket/marka olarak arçelikten eski, ancak ihracata başlandığında beko ismini kullanıyorlar nasılsa ellerinde marka var, tescili yapılmış calışan bir marka.

beko daha avrupa ülkelerine ihraç edildiği için oraların hukuki düzenlemelerine tabii oluyor ancak iki farklı ülke için iki farklı üretim bandı yerine aynı şeyleri kullanıyorlar.

ufak tefek programlama farklılıkları olabiliyor, bu farklılıklar da kültürel farklılıktan kaynaklı.

örn: tr deki bir cihaz ısıtma veya soğutma için çekebildiği gücü çekip hızlıca yaparken başka bir ülkedeki bunu daha az akım çekerek daha uzun sürede yapıyor, nedeni o ülke deki cihaz standartları. kültürden kültüre/ülkeden ülkeye değiştiği için de her ülkedeki ürünler diğer ülkelerde falan bulunmayabiliyor veya standartları değişiyor. her iki markanında TR deki ürünleri aynı programlar.

ürün gamnmında değişiklik olabiliyor, kimi ürünler bir marka altında varken diğerinde olmayabilir.

ancak cihazların yapısı aynı. aynı parçalar, aynı üretim bandı. ikiside koç'un

selam

Vidasına kadar aynı ürünler.

Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet

Hayır arçelik ile beko arasında hiç bir fark yok. İkisi de aynı fabrikada üretilip aynı banttan iniyor. Üretimin en son final kısmında ihtiyaca ve planlamaya göre hangi markadan satışa sunulacagı belirlenip onun markası üstüne yapıştırıyorlar. Tüm malzemeler aynı. Vidasına kadar aynı

limonlu eksi

Bazı arçeliklerin arkasındaki seri no kağıdında beko yazabiliyor ya da tam tersiydi ama rastlamıştım. Aynılar arkadaşların da belirttiği gibi.

hedep
1

mobil görünümden çık