büyükçe bi tabla, herhalde bi dolabın sırt kısmıydı, tek parça. bi kaç gündür durduğu yerde duruyor. hasar görmüş belli ki işe yaramıyor, kimse de alıp götürmedi. çöp arabası almadığına göre onların da sorumluluğu değil. normalde kimin sorumlululuğunda bunun alınması?




 

Evsel atık kapsamı dışındadır.
Belediye atan kişiyi tespit edip ceza yazabilir.
Atacak olan kişinin Belediyle irtibata geçip, ayrıca ve ücretli olarak attırması gerekir.

Mirket

Belediyeye haber verilmesi gerekiyor. Onlar gelip alıyor

SiyamkedisiZorro

Kaba atik ihbari yapmalisiniz. Normalse temizlik gorevlileri gördüğü zaman kendileri bildirmeli kaba atık ekibine.

duster

bu tarz atıklar haftanın belirli günleri toplanıyor olabilir.

gezegen olan pluton

taşınırken ben de bir kaç parça mobilyayı atacağım için araştırmıştım. istanbul'da ilçe belediyesine haber vermek gerekiyor, onlar ayrıca bir araç ve ekiple gelip alıyorlarmış ve izinsiz atılırsa cezası varmış. kanun kitaptan korkan gariban bir türk vatandaşı olarak başımız belaya girmesin diye taşınacağım gün ve saat belli olunca önceden haber vermiş olayım diye aradım. belki ona göre planlama yapıyorlardır falan dedim asfdgfh ama eşyaları dışarı çıkartmadan kayıt oluşturmuyorlarmış.

neyse taşınma günü geldi eşyaları çıkarıp bir kenara dizdikten sonra yeniden aradım kayıt oluşturdum. aradan tam 10 gün geçtikten sonra çalışırken müsait olmadığım anda bir numara ısrarla üst üste aradı. 4. aramada acil bir durum var herhalde diyerak açtım belediye görevlisiymiş. atıkları almaya geldik nereye koydunuz bize denilen yerde yok diyor adam. ben başka şehirdeyim, üzerinden bir haftadan fazla zaman geçmiş hiçbir fikrim yok birileri almış demek ki dedim adam da ben kaydı kapatıyorum o zaman dedi.

bu da böyle bir anımdır..

kanatlı kontun müşfik öpücüğü
1

mobil görünümden çık