Cok uzun zamandir ayni sirkette ayni bolumde calisiyorum. Maasimdan haklarimdan vb. durumlardan kismen memnunum fakat sirketteki psikolojik baskidan delirmek uzereyim. Bu bi anda olmadi burada gecirdigim uzun yillar boyunca pek cok kere cildirma noktasina geldim ama bir sekilde durumu idare ettim. Artik konfor alanindan mi cikamadim, korktum mu ne oldu da kalmaya devam ettim bilmiyorum. Bu kadar uzun suredir bu delilige katlandigim icin kendi dayanma gucume de sinir oluyorum.

Baska bir is bulup gitmek kolay olurdu sanirim ama beni delirten zaten calistigim bolum. Yani baska bir sirkete gitsem yine aynisinin laciverti olacak… baska ne yapabilirim, nasil para kazanabilirim bilmiyorum ama sagligim bozulacak bu mental çöküntüden diye endiselenmeye basladim artik dayanamiyorum. Her gun ise gelirken önce yolda sonra dip kose tuvalette agliyorum durumum vahim.

Yasim 36… sirketten kidem tazminatimi alip ayrilma hakkim var. Baska bir is bulmadan, ne yapacagima karar vermeden tazminatimi alip cikmak delilik mi? Akil verin…

 

Bunu yaparsan onların istediğini yapmış olursun . Senin yaşadıklarını çokça insan misliyle yaşıyor.Mevcut pozisyonunda kendini geliştirebileceğin kadar geliştirdin mi, hala ilerleyebilecek noktan varsa zorla, sorumluluk iste.şirketin başka bölümleri ile de görüş.
Yok diyorsan Sakın başka bir iş bulmadan ayrılma.

cakmayazar

o kadar ekstrem olmasa da çalıştığım yerde benzer durumdayım. 1-1,5 yıl daha sözleşmem var ve sonunu beklemeden istifa edesim geliyor şu sıra aptal saptal yöneticiliklerinden ötürü.

maddi olarak ne kadar büyük kaygı güdeceğine ve ne kadar kolay tekrar işe bulabileceğine çok bağlı tabii istifa edebilme gücün. ben kendi adıma, benzer şekilde şu an maaşım ve yan haklarımdan memnun olduğum ve bu paraya da ihtiyacım olduğu, muadilini şu sıra kolay kolay bulamayacağım ve çok da zorlu bir durumda olmadığım için şimdilik devam etmeyi tercih ediyorum. bununla birlikte biliyorum ki nereye gitsem üç aşağı beş yukarı aynı şeyle karşılaşacağım. ki hep belirli süreli sözleşmelerle çalıştığım için konfor alanımın gayet dışında yaşayageldim, öyle bir açıdan kıpırdayamıyor da değilim.

her şey bir yana, "iş işte aranır"ın da çok isabetli bir fikir olduğunu düşünüyorum genel olarak.

harfitarif

Merhaba, öncelikle geçmiş olsun. Hukuki olarak kısaca bir değerlendirme yapmak istedim. Kıdem tazminatımı alıp ayrılma hakkım var diyorsunuz ama istifa dilekçesi verirseniz kural olarak kıdem tazminatına hak kazanamazsınız. Yani işveren bahane yaratmak isterse bu sebeple kıdem tazminatını vermek istemeyebilir (şirket haklıdır anlamında söylemiyorum yanlış anlamayın.) İşten ayrılmak istiyorsanız ya iş sözleşmenizi haklı nedenle feshedip ayrılacaksınız ya da işveren zorla istifa dilekçesi imzalatıyorsa bazı şartlarla mahkemeler, ispatlayabildiğiniz müddetçe istifanın zorla alındığını kabul edip tazminata hükmedebilir. Aslında bu konunun çok detayı var ama kısaca özetlemek istedim.

medusa

''Her gun ise gelirken önce yolda sonra dip kose tuvalette agliyorum durumum vahim.'' 2 günlük dünyada para için düştüğün duruma bak kardeş mobing varsa avukatla hallet, olmadı işi savsakla seni kovsunlar tazminatını al ve uza bir sürede çalışma lütfen.

ne iş yaptığını yazmamışsın ama ordaki insanlar ya da yeni iş yerindeki insanlar için bir hiçsin. bundan maximum 50 sene sonra yoksun bu dünyada. istersen 234234 milyar maaş al tırnağının sağlığından bile önemli değil.

kanasla intihar eden adam
1

mobil görünümden çık