[q]
(2) 

Vergi Uzmanları

Nocturne #1591913
Selamlar Arkadaşlar,

Vergi konusunda ufak bir sorum var. 6-7 aydır yurtdışından bir firmadan maaş alıyorum. Aylık miktar öyle fazla değil 2-3k usd. Bu konuda bana bir şekilde vergi çıkar mı? Ne yapmam gerekiyor bilmiyorum. Şu an bir yerde sigortalı da değilim.

Bankacılara sorduğumda işin vergi kısmını bilmiyorlar ama bu yeni vergilerle başıma bir çorap örülür mü ne yapmamı önerirsiniz?

Şimdiden çok teşekkürler,

 

eğer firmanın türkiye'de ofisi/şubesi/merkezi yoksa, herhangi bir yerli firmaya fatura kesmiyorsa kısacası türkiye üzerinden herhangi bir gelir elde etmiyorsa vergiden muafsınız. yurtdışında mukim firmanın türkiye'deki personeline yapılacak ödemenin bu kurumun yurtdışı kazançlarından karşılanması ve ücretinizin yabancı para cinsinden yapılması gerek.

eğer bu şartlar sağlanmıyorsa gelirinizi beyan edip verginizi ödemelisiniz (sağlık,eğitim gibi harcamalarınızı vergiden düşebilirsiniz. bunu ayrıca araştırırsınız)

firmayla aranızda iş sözleşmesi olması lazım. olur da bir gün vergi dairesinin radarına takılırsanız bu iş sözleşmesini gösterip muaf olduğunuzu belirtebilirsiniz.

brkylmz

Duzenli odeme oldugu icin zaten once takilsaniz masak'a takilirsin. 10bin dolar altiyla pek ilgilenmezler ama imkansiz da diyemez kimse (malum su aralar tasi sikip suyunu cikarma derdindeler).

brkylmz
1

mobil görünümden çık