selam,
bir app indirdim. iki kişiyle konuşmaya başladık, birbirimizi tanıma aşamasındayız. ikisiyle de ciddi olarak nitelendirilecek, ilişki ile ilgili konular konuşulmadı henüz.
biriyle "date"e çıktık, tatlı geçti. eğlendik, ilgi alanlarımız hakkında konuştuk. sonra telefonlarımızı aldık.
ikincisiyle bu hafta çıkacağız.

fakat ben aynı anda iki kişiyle konuşmaya alışık değilim, hemen bir karar vermem gerekiyor gibi hissediyorum, ikisini de tam tanımadığım halde.

1) siz nasıl yürütüyorsunuz bu işi?
2) başkalarıyla date'e çıktığınızı söylüyor musunuz?
3) hangi aşamada artık karşıdakini "aldatmaya" giriyor sizce?

 

1 haftadır tinder’da takılıyorum. Oradaki kadınlar hep senin gibi. O sebeple sildim bu tarz tüm uygulamaları. Dinlerden falan haz etmem ama memlekette ahlak kalmamış. 3-5 kişiyle aynı anda flört etmeyi. Her sene 3-5 sevgili değiştirmeyi normal görüyorlar. İlginç.

NowWeAreFree

Bu artık özel bir ilişki biz sevgiliyiz kısmından sonra aldatmaya girer

Çoklu date iyidir eğlencelidir, ufkunu açar max 3-4 buluşmadan sonra kafa olarak uygun olmadığınızı anlarsınız, 3 ay oldu hala karar veremedim elimin altında dursun bakalım demek de ayıp bence

grimavi

Hiçbir aşamada aldatma değil. Ama sen ikisini de sevmemişsin bence

benaslindayohum

@gr teşekkürler. gayet mantıklı.

@ben emin olamıyorum. henüz 5 gün falan oldu ikisiyle de tanışalı, bence çok erken sevmek için, çünkü ben bazı şeyleri insanlarda geç fark ediyorum. yanlış mıyım?

rallied

sevmek olmaz zaten 5 günde ama aşırı negaitf bir şey yoksa ve tanımaya devam etmek istiyorsanız enerjiyi tek kişi ile harcamak daha iyi öbür türlü kafada sürekli kıyas
100% beğendiğiniz bir insan hiç bir zaman olmayacak

jülsezar

Tabi ilk görüşte aşk saçmalığına inanmam ben. O yüzden tanımak için erken ama etkilenmemişsin gibi de geldi. Birisini seçeyim madem gibi anladım.

benaslindayohum

grimavi +1
Buluşmasan bile başka seçeneklerin olduğu aşikar uygulamada, bir sonraki aşamaya geçmiş olmak bunu değiştirmiyor. Neticede taraflar birbirinin o uygulamada olduğunun farkındalar.

Hemen karar vermek zorunda değilsin, ne zaman olacağına da sen karar verirsin. Ben olsam bir intimacy yaşanacak olursa o noktada karar verirdim.

Bruce

Ikinizin de sadece birbirinizi gormeye anlastiginiz kadar bulusmalara devam et.

baldur2

"iki seçenek arasında karar vermekte zorlanıyorsanız, iki seçenek arasında pek fazla fark yok demektir."

tabudeviren

Bu iki kişiye x ve y diyelim. Benim anladığım, rallied'in ana problemi "hangisinden daha çok hoşlanıyorum, seçemiyorum" değil, çünkü kendisi demiş iki kişiyle de henüz tanışma aşamasında olduklarını. 5 günde kim kimi dating appten tanıyıp sadece ona kanalize olacağı kadar hoşlanabilir ki? Bu bu yüzden bir duygu dilemması değil bence. Sadece "bu aksiyonum doğru mu ve nereden sonra yanlışlaşır?"ı merak ediyor, hem alışık olmadığı hem de kimseye ayıp etmek istemediği için.

Buraya kadar doğru anladığımı varsayıyorum.

Flört "karşımdaki beni beğensin"dir ve bir insan üzerinden kendinizi, kendi istediklerinizi ve istemediklerinizi tanıma ve tanımlama sürecidir aslında. Kişisel tercih olmakla birlikte, kimseye bağlılık borcunuz da yoktur. Ne zaman bunun sürekli oluşunu hisseder ve karşılıklı olarak devam ettirmek istersiniz, o zaman başkalarıyla flörtler kesilir, appler silinir. İşin mantığı bu aslında.

Günümüzde bir kişiye odaklanıp, onunla tek eşli bir ilişki yaşayacak kadar maddi manevi yatırım yapmak, adanmışlık göstermek eskiye göre daha da zorken, bunu yapmayı isteyeceğiniz ve yapmanızı hak eden kişiden emin olana dek seçenekleri değerlendirmek, kendinizi ve insanları bu yolla tanımakta hiçbir beis yok.

Karşı tarafla işler ciddileşirken bu çoklu date işini yapmadığınız müddetçe, karşı tarafa "ben de birisyle buluşacağım yarın" gibi bildirmek çok gerekli değil bence, eğer aksini konuşup anlaşmadıysanız. Muhtemelen o da emin olana dek birkaç kişiyle buluşuyor/buluşacak çünkü. Dating applerdeki insanlar böyle yapıyor çünkü, applerin olayı bu zaten. Bu applere girip de baştan sona tamamen monogamik takılan ve mutlu olan bir insan yok, çünkü bu mekanizma böyle çalışmıyor. Bakın mesela nowwearefree'ye. Ortada ilişki namına bir şey yokken başka bir insan tanımayı ahlaksızlık olarak görüyor, elbette bu insanlara göre değil bu appler. Onları tenzih ederek konuşuyorum.

Ben tek eşli bir insanım bu arada, onu da söyleyeyim. Benim için başka insanlarla flört etmek ne zaman aldatmaya girer? Artık ciddi bir duygu yoğunluğu varsa biriyle aramızda, belirli duygusal fiziksel sınırlar aşıldıysa ve bir ilişki yaşamaya karar vermişsek, ondan sonrası aldatmadır. Ama ortada hiçbir şey yokken bir başka insanla buluşup sosyalleşmekte ve onu tanımaya çalışmakta özgürsünüz ve bunun için kimseye bir açıklama borcunuz yok.

@stubborn inferno

İki taraf da uygulamada sonuçta. İlk hatta ikinci buluşmada tamamen odaklanma beklemek gerçek dışı kalıyor biraz. Görünen o ki ikinci buluşmaya kadar herkes yalan söyleyip rol yapıyor zaten. Başarılı olanları ise nasıl kalitesiz ya da sıkıcı olduğunu daha sonra gösteriyor.

Bu süreçten sonra fuckbuddy/fwb değilseniz ya da taraflardan biri öyle bakmıyorsa veya arkadaş olmaya karar verip öyle görüşmüyorsanız 3. buluşma için rotasyona sıra vermenizi bekleyen kişi biraz geniştir. Tabii açık ilişki yaşama ya da başkalarını da görme kararı aldıysanız o sizin kararınız ve sizi ilgilendirir. Aynı şey tanıma ve başkalarıyla da tanışma süreci için de geçerli. Açık olduğunuz ve karşı taraf da kabul ettiği sürece olayın dışındakileri ilgilendiren bir şey yok.

nawar

dating app'da çok spesyal birşey görmediysem, ilk buluşmada seks falan da yoksa olay orada biter. zaten bir kadın 10 adamla görüşüyor, sabah-öğle-akşam yemek ısmarlatıp hade eyvallah elektriksel olamadım diyor falan

ferenc

@ferenc arti 1 bu arada. ciddi manada bedava gezeyim, egleneyim, en guzel mekanlarda bedavaya yiyeyim iceyim diye bu uygulamalari kullanan cok hatun var.

baldur2

herkese cevaplar için teşekkür ederim, bence her cinsiyetteki kişilerde sorun var. yok sevişelim mi, yok fantezin var mı falan yazıyor benim evcil hayvanımın fotosuna. az beyinle düşünmek lazım yahu

@stubborn inferno harika cevap için ayrıca teşekkür ederim, sizden klonlayabiliyor muyuz?

rallied

ilk datede zaten carpilmadiysam ikinciye cikmam. carpildiysam da baskasiyla datee cikmam.
fb falan olur ama date olmaz artik.
baska date e cikmak aldatmaya girmiyor bence de sen yine de söyleme, bacagina sikarsin.

robert bosch
1

mobil görünümden çık