mesela diyor yarisi pesin yarisi 36 ay sifir faizle taksit? burada bir katakulli var mi? yani bunun detaylari nedir tam olarak? ev mi hazir degildir daha? bu durum yaygin mi, ozellikle bu aralar firmalar daha mi cok finansman oneriyor sanki?




 

Bir tanıdığım müteahhitin sağladığı finansmandan faydalandı. Çok düşük faizle ev aldı (0.30 küsür falandı). Müteahhit Garanti Bankası ile anlaşmış, krediyi Garanti Bankası verdi. Bir miktar peşinat ödedi, gerisini kredi ile halletti. Peşinat ve krediyi çekerken ev henüz bitmemişti ama bir süre sonra(tahminen 6 ay - 1 yıl) müteahhit evi bitirdi ve teslim etti. Tanıdığım şu an o evin sahibi.

Bu işlerden çok anlayan biri değilim, sadece yukarıdaki örneği biliyorum. Burada sanırım dikkat edilmesi gereken müteahhittin kendisi, şirketinin durumu ve referansları.

birşeylersoracağım

daha önce mütehhitin sağladığı finansmanlı yapılacak olan bir eve bakmıştık ev teslimi 2 sene diyordu o ev 10 senede bitti böyle durumlar olabiliyor hukukta olmadığı için kimi nereye şikayet edeceksin.

eja

bazı firmalar da piyasa faizini evin fiyatına ekleyip '36 ay sıfır faiz'le satıyormuş gibi yapabiliyor. normalde ev 5 milyonsa 7.5 milyon diyor.

brkylmz

Bankalar hayır kurumu değil, piyasanın çok altında bir faiz isteniyorsa ya önceki yıllardaki gibi devlet sübvanse etmiştir ya da müteahhit. Yani müteahhit fiyata yedirmiştir aradaki farkı.

parka

Bitmemiş, hemen tapusunu alamadığınız evleri satın almayın. Türkiye'de önümüzdeki süreçte başlayan ve bitmeyen çok inşaat olacak. Büyük ihtimal mağdur olursunuz.

Türkiye'de artık yatırım için ev alınmaz. Oturmak için alacaksanız, bitmiş evlerden alın.


.

kartallar yuksek ucar
1

mobil görünümden çık