Biz geçen hanimla yeni kesfettik bu kanali arada uzanip izliyoruz, seyri cok guzel.

Fakat benim kafama şu takildi, sizce bu hangi video kamerayla cekiliyor?

youtube.com

Edit: imla

 

Bunu bilmek mümkün değil ama belli ki dslr ile çekmişler. Zum ve odak yapışından belli. Daha profesyonel, sadece video için üretilmiş video kameralar da olabilir ama o kadar zahmete girmemişlerdir herhalde.

orient blue

Baya sinematografi kasmışlar yalnız. bence de yeni nesil dslr çünkü geniş açıdaki bazı planları çektikleri lensle yakın plandakileri düşük diyafram çekemezler, farklı lensler kullanmışlar.

Herhangi bir büyük dslr üreticsinin son 5 yılda çıkan üst segment modelleri ile çekilebilir şeyler, fark etmez hangi marka model olduğu.

Bruce

O videolarin alameti farikasi "ses".

Ust segment bir dslr ve duzgun bir lens seti islerini gorur.

Color grading ve sanat yonetimi de basarili bu arada.

brkylmz

ben bir röportajda ilk başlarda iphone ile çektigini okumuştum.zaten parayı bulduktan sonra açık bir studio yapıp kalabalık bir ekiple çekim yapmaya başladılar. yani makineler pro ve arkada çalışan pro bir ekip var

limonlu eksi

Evet seslere de bayıldık, aşırı net ve kaliteli almışlar detaylari. Kedinin mırıltısını insan içinde hissediyor. Onun için sanirim kameraya harici bir tepe mikrofonu mu takiyorlar yoksa daha profesyonel bir mikrofon ile kayıt alıp montajda mi birlestiriyorlar acaba bilemedim. Ya da dizi film cekimlerindeki gibi yukaridan da sarkitiyorlardir belki. Ama hic hayvanlarda o tarz bir odaklanma tepkisi falan da göremedim. Keske bir kamera arkasi videosu paylassalarmis.

ananiyimioguz

bu tarz videolarda, gözünüzle gördüğünüz fakat sesini duyma imkanınız olmayan şeyler (drone çekimlerinde çimen hışırtısı, 300 metre ötedeki kedinin mırıltısı, bıçakla et keserken gelen ses vb) kurguda 'sound effect' olarak ekleniyor. bu da videoya inanılmaz bir derinlik katıyor. onun dışında evet boom mikrofonlar ve yakından kayıt almaya yarayan yaka mikrofonları gizlenerek bolca kullanılmıştır zaten

şuraya bir video bırakayım, en azından ilk 30-40 saniyeyi izleyince daha net anlayabilirsiniz. muhtemelen izleyeceğiniz bu video da size 'kaliteli' gelecektir :)

www.youtube.com

brkylmz
1

mobil görünümden çık