Merhaba,

Annem evinden çıkıp yaklaşık 150-200 metre ilerideki markete giderken bir aracın çarpması sonucu yaralandı. Yol yokuş yukarı bir yol, yaya geçidi ya da kasis bulunmuyor. Annem, sol taraftaki kaldırımda yürüyerek marketin yakınlarına ulaşıyor ve karşıya geçmek istediği sırada kaza gerçekleşiyor.

Polis raporunu aldım ve yolda yaya geçidi olmadığı için tüm suç anneme yüklenmiş. Oysa, bu yol üzerinde iki market, iş merkezi ve bankamatikler bulunuyor. Yol dik bir yokuş, genişliği 2-3 aracın yan yana geçebileceği kadar. Böyle bir yolda bir yayaya çarpan sürücünün cezasız kalmasını kabul edemiyorum.

Kaza raporu hazırlanırken bizden kimse olay yerinde değildi ve karşı tarafın polisleri yanlış yönlendirmiş olabileceğini düşünüyorum. Raporda, aracın aşağıdan yukarıya çıktığı belirtilmiş. Ancak, yolun aşağısında bulunan marketin güvenlik kamerası annemi yukarı doğru yürürken kaydetmiş olmasına rağmen, aracı görüntülememiş. Kameranın yolu net bir şekilde çekmesine rağmen aracın görünmemesi, bana aracın yan yoldan kontrolsüz bir şekilde gelerek anneme çarptığını düşündürüyor.

Bu durumda ne yapabilirim? Ölümlü kazalarda bile sürücüler ceza almazken, böyle bir kazada uğraşmak boşuna mı olur? Basit bir kroki çizdim, belki canlandırmaya yardımcı olur:

ibb.co

 

Türkiye gibi gerabet bir yerde annenizin hayatta kaldıgına şükredin. Ölümlü kazalarda bile bir şeyin olmadıgı bir cografyada boşuna ugraşırsınız. Büyük geçmiş olsun

limonlu eksi

öncelikle çok geçmiş olsun. gerçekten üzüldüm. bir aracın yayaya çarpması çok üzücü.

trafik polisi vs değilim ama sigortalarla anlaşması olan bir serviste çalışmıştım. çokça kaza tutanağı tuttum. yolun yokuş yukarı ya da aşağı olması bir şey değiştirmez. yaya geçidi yoksa yayanın yola girmesi uygunsuzdur. bunu taşıtların kaldırıma çıkması gibi düşünebilirsiniz. aracın ne taraftan geldiği de önemsiz. tabi yol tek yön değilse. sadece aşırı hızdan belki bir miktar araca kusur yazılabilirdi. ben de bisikletle kaza yaptım. araç önüme kırdı. ama bana kavşağa yaklaşırken hızını azaltmamaktan yüzde 25 kusur yazmıştı polis. yani kısacası bence yaya, taşıt yoluna girerken güvenliğini kendisi kontrol etmek zorunda.
tekrar geçmiş olsun.

lonelycowboy
1

mobil görünümden çık