Haftada 5 gün hafif tempoda 10 km bisiklet sürüyorum. Haftada 3 gün hafif tempo yarım saat ile 45 dk arası koşuyorum.Yaşım orta yaş grubunda (erkek).

Halı saha maçında top sürüyorum ama sürdükten sonra enerjim bitiyor sert şut çekemiyorum.

Gençkende çok iyi şut çekemezdim ama bu kadar da zatıf değildi bacaklarım.

Güçlenmesi için ne yapmam gerek?

Bacaklarım neden bu kadar güçsüz?

Kolestrol yüksekliği veya d vitamini eksikliğinden olabilir mi?

 

Bro pro futbolcular amatörler gibi sadece bacaklarıya topa vurmazlar kalçadan momentum üreterek şut çekerler, onların güçlü şut çekmek sırları bu. Bacağını kalçaya vidalanmış 2 eklemli bir tahta gibi düşün dizini kırarak şut çekersen mi daha fazla tork üretirsin yoksa bacağını kalçandaki eklemden savurursan mı daha fazla güç üretirsin? Kalçadan savurursan momentum kolu topa daha uzak olduğu için daha fazla güç üretirsin, bu şekilde şut çekme antrenmanı yaparsan sorununu çözebilirsin gibime geliyor bilim her şeyi çözer.

Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet

Yapıyorum dediğin sporda tarif ettiklerin, 50 yaşında sigara içen ve kanında plaklar oluşmuş bir amcaya doktorun yap diye tavsiye edeceği şeyler.

İnterval çalışma yapman lazım.

İntensiv çeşidi. Bulursam video koyayım.

Mirket

@ sevgili kaleci saçlı

evet. şut çekmenin tekniğini biliyorum ama uygulayacak güç yok. Vitaminsiz gibi vuruyorum. Sadece ayak üstü (Bağcık kısmı) sert şut çekmek değil, ayak içi normal plase vurulu da vitaminsiz vuruyorum. Anksiyete vardı ben de gece uykularım sorunlu. Onun getirdiği dinlenememişlikten mi diye düşünüyorum.

Lise ve üni de anksiyete yokken sürüp sert çekip sokuyordum uzaklardan ne zaman iş hayatına girdim anksiyete başladı. Kas ve kemik güçsüzlüğü oluştu.

digits

@ mirket

bana interval iyi gelebilir. Bu haftasonu kardiyolojide kontrolüm vardı. Sanal anjiyo yaptırıp şu damarlardan önce bir emin olayım.

Anksiyete için de randevu da aldım. Çünkü gece uykularım dinlendirici olmuyor.

İnterval yapsam bile gece uykuda dinlenemeyince kas kaybediyorum. Benim için daha yıkıcı oluyor.

digits

hocam yaşlanmışsın. Zaman acımasız davranıyor.

NowWeAreFree

Hocam o zaman ağırlık çalışması yapman lazım, yine futbolculardan örnek vereceğim ama dikkat edersen futbolcular normal antrenmanalrının yanı sıra haftanın belirli günleri salon çalışması yapıp ağırlık çalışırlar, aslında tüm sporcular ağırlık çalışır ağırlık çalışmaları kondisyonunu ve patlayıcı güünü arttıracaktır, özellikle poerlifting tipi çalışmalar. Bir de gerçekten bu kadar kafanı yoruyorsa bu mevzu kreatin takviyesi de alabilirsin günlük 5 gr.

Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet

Check up maksatlı mı bu sanal anjiyo?

Orta yaş, halı saha maçları ve BT anjiyografi bir arada olunca ilginç geldi bana.

Mirket

bisiklet kondisyonunuzu arttırırken, diğer antremanlara oranla güçlü şut çekebilmeniz için gereken kas gelişimine neredeyse hiçbir faydası yok. bacağınızın üst kısmını geliştirici hareketler deneyin.

beslenme de önemli. bisiklet ve koşuyu kasa dönüştüremediğiniz sürece pek bir anlamı yok. öncesi ve sonrasında doğru beslenerek kas güçlenmesini destekleyin.

tnz

@ now we are

aslında yaşıma göre çoğu akranımdan iyiyimdir ama şu bacakların güçsüzlüğü başka birşey. 5 tane nizami düz barfiks çekebiliyorum. çoğu erkek çekemez. kollar fena değil ama bacaklar neden vitaminsiz anlamıyorum.

digits

@ mirket

aile hekimine rutin kan testleri yaptırmıştım. Kolestrol ve trigliserit yüksek çıkınca (tüm ailede var) beni kardiyoloji ye sevk etti.

bundan 3 ay önce kardiyolog ekg, eko ve efor testi yaptı. testler normal ama damarları da görsek iyi olur dedi. sanal anjiyo önerdi. kolestrol ilavı verdi. 3 ay sonra kontrole gel dedi.

bem diyetimden katı yağları çıkardım. kırmızı eti azalttım. zeytinyağı, kuruyemişler ve lifli gıdalar tükettim. bisiklet, yürüyüş ve jogging yaptım.

bu hafta sonu kontrole gidince sanal anjiyoyu yaptırmak istediğimi belirteceğim.

özellikle kalp damarları tıkalı olunca güçsüzlük ve çabuk yorulma olabiliyormuş.

digits

@tnz

ayağına direnç lastiği/ bandı bağlayıp onu da sağlam bir nesneye bağlayıp şut çeker gibi savursam(kalçadan)

boksörler ani ve güçlü yumruklar atabilmek için bunu da yapıyorlar.

digits

@ kaleci saçlı

evde squat yapmaya çalışacağım

digits

Bu anjiyo yaptırma konusunda bir devlet hastanesi doktorundan daha görüş almanı öneririm.

Mirket

senin sorunun kondisyon değil ama sen bisiklet ve koşu ile kondisyon antrenmanı yapıyorsun.
bacaklarım zayıf diyorsan bunun çözümü kondisyon antrenmanı yapmak değil ki.
bacaklarını güçlendirecek egzersizler yapmalısın.
ve bolca şut çekmelisin.

abelardo

düzenli şekilde süren biri olarak bisiklet sürmekle topa sert vurmanın bambaşka şeyler olduğunu söyleyebilirim. muhtemelen aynı kas grubu kullanılmıyor.

diğer yandan gençlikte deli gibi basketbol oynar her gün kendimce sıçrama antrenmanları yapardım. mesela o zamanlar ortamdaki topa en sert vuran elemandım. belki de sıçramayı sağlayan kaslar topa sert vurmada daha etkiliydiler.

tabi tüm bu yazdıklarım kişisel tecrübe. belki de biraz araştırmak lazım. topa sert vurabilmek için hem teknik hem de kas grubu tarafını.

lazpalle

@mirket +1 kondisyon ve güç hemen kazanılan bir şey değil. şut işi teknik işidir ben en hızda olmasa da aynı teknikle gençliğimdeki gibi baskette de futbolda da şu çekerim.
vitamin eksikliğiyle değil durum. ayak kaslarınızı güçlendirmeniz lazım. 3 kez çapraz bağ ameliyatı oldum 3 ay hareketsizlikle ayak kaslarımın birazı eridi, yerine koymak için 9 aydır ftr artı egzersiz yapıyorum. spesifik bölgesel çalışmanız lazım.

mikahakkinen
1

mobil görünümden çık