Aracı yıllık bakıma götürdüm. Usta dedi ki bu aracın devir daim pompası, bujiler - fren balata ve disklerinin değişmesi gerekiyor. Araç 60 binde buji mutlaka değişecek, devir daim su damlatıyor, sadece balatayi değiştirsem ses çıkarır diskleri de değiştirmem lazım dedi ve 12 bin araç bakımından hariç fiyat çıkarttı.

Orada bu söylediklerini yaptırmadım. Başka bir ustaya gittim. Bu gittiğim yerler ortalama birbirlerine yakın yerler. O usta da bunların hiç birine gerek yok sadece balata değiştirilebilir diğerler parçalarda bir sorun yok dedi adam iyice de baktı, için rahat edecekse para harcamak istiyorsan değiştirim dedi.

Şimdi arada kaldım. Birisi öyle diyor birisi böyle.. Ya ilk usta doğru diyorsa?

 

Oncelikle bahsettigi isleri yapacaksa 12 bin TL yuksek fiyat sayilmaz o isler icin, ancak normal sartlarda, disklere ve su pompasina 60 bin km'de birsey olmamasi lazim. Tabii ki imkansiz degil, olabilir. Buji hic degismediyse bu km'de degistirilebilir, kitapcikta bakim araliklari yazar ona da bakmak lazim.

Sorun yok diyen usta neye bakti? Mesela devir daimde sizinti olmasi kotu, ama basit bir basinc testiyle tespiti yapilabiliyor. Oradan birsey cikmadiysa ve suyunuz eksilmiyorsa sikinti yok demektir.

mbond

Bu örnekten bağımsız, bazı ustalar günü kurtarma amaçlı işlem önerir, bazıları orta vadeli sorunlara göre öneri verir, bazıları da söğüşlemeye çalışır.

Ekonomik koşullar yüzünden insanlar artık günü kurtarma işlemi yap geç dediği için ilk grup iyi niyetli bi şekilde, masraf çıkmayacak, en acil arabayı yolda bırakmayacak şeyleri söyleyip geçiyorlar. İkinci grup daha iyi niyetli aslında, ben bunu yapar geçerim, ufak parayı alırım işime bakarım demiyor. Bana böyle denk gelenler hadi yapalım diyince ben burda yapmıyorum dedi mesela, adam kendisi para kazanmak için söylemiyor. Tanıdıkla gittiğim çoğu usta bu gruptandı. Çünkü mekanik parça demek kullanım ömrü dolmadan tamir bakım demek. Son güne kadar beklediğinde çok geç oluyor, masraf da artıyor. O yüzden güvenilir profilse ben önerdiği şeyleri yaptırıyorum.

Ama senin hiçbir fikrin yoksa bu işlerle ilgili, ikiyle üçüncü grubu ayırt edemezsin. O yüzden bildiğin bişeyi bilmiyor gibi sorup karşındaki mantıklı mı konuşuyor yoksa söğüş peşinde mi anlayabilirsin.

Senin örneğinde mbond +1
Ama bilemeyiz kesin olarak. O yüzden, en azından yürüyen ve temel motor bilgisi lazım ortalama türk araba kullanıcısı için. Ya da tanıdık.

Bruce

yetkili servise git. en azından elinde fatura olur. bir şey olursa başlarına çökersin. sanayide sıkıntı yaşasan nasıl çözeceksin fiş yok fatura yok. bir aracım o sanayi ustaları yüzünden motor yedi. daha dönüp bakmam sanayiye.

mikahakkinen

ozellikle araci yeni aldiysaniz veya bu 60 bin boyunca diskleri degistirmediyseniz degisebilir. onun disinda diskler 2-3 balata yer. her seferinde balatalar ile disk degistirilmez. oyle diyorlar cunku hem parcadan, hem iscilikten para kazaniyorlar.

pompayi ve bujiyi gormeden konusmak zor.

antikadimag

Mikahakkinen +1
Ailem arabayi hep böyle renault servisi falan yapıyor da ben yapamam. Bundan önceki aracimiz chevrolet'ydi, onda da böyle saçma sapan servislere gitmislerdi hep. Hiç sevmem, araba gibi pahali bir ürünun servisinde tasarruf yapmam. Ford aracım var, her şeyini ford servisinde yaptım. Ikinci el araba alırsam da ancak yetkili serviste yapılmış alırım. Çünkü nasıl guvenecegim böyle milyon tane usta olan yere?

logisticsmanager

İlk usta yalan söylüyor. İkincisi de tahminimce yalancıdır. Size değişik gelebilir ama sanayide yalan söylemek, kazıklamak çok normal kabul ediliyor.

Şikayetiniz olmayan yerleri kilometresi dolmadan elletmemenizi tavsiye ederim.

Eğer yaptırırsanız sürekli ve kısa periyotlarla farklı farklı arızalarla karşılacaksınız.

Örneğin buji değişince tekleme başlayacak gideceksin bonin değişecek olmadı sensör değişecek.

Yine olmayacak tesisat diyecek. Onun için yaptırma bence

hebanon

Araç lifte çekili durumda iken alın elinize el fenerini, devir daim pompasına bakın. Bilmiyorsanız, ustanın göstermesini isteyin. Su damlatıyor mu, damlatmıyor mu, görürsünüz.

Diskler için tekerin çapraz tarafından el fenerini tutun. orada tekere paralel dönen yuvarlak kocaman bir şey olacak. kenarındaki ince demir tutamaç, içindeki parlak çelik kısıma göre dışarıdaysa, diskler değişecek demektir.

Araç son zamanlarda aniden fazla yakmaya başladı, çekişi düştü ise, egzozdan yanmadan atılmış benzin/mazot/lpg kokusu geliyor ise, bujiler değişecek demektir.

Frene bastığınızda viyk viyk ses geliyorsa, balata değişecek demektir.

Bunların hiçbiri yoksa, gittiniz usta şerefsiz demektir.

Bırakın yetkili servisi, sanayide babanıza bile güvenmeyin. Bilmiyorsanız, sorun. Olmadı Youtube'a yazın, nasıl anlaşılacağını anlatan bin tane video var. Kendiniz bakın, kendiniz kararınızı verin.

edit: Fiyat konusunda kafanız karışırsa da girin internete, takılacak parçayı yazın. Küçük sitelere değil, pazar yerlerine bakın.

Mesela 2014 ford fiesta fren balatası. Çıkan rakamın yarısı kadar işçilik normaldır. gerisi kazığa girer. Ona göre yapın işte hesabınızı.

Aklınız takılırsa internet sitelerinden çat diye sipariş edin, istediğiniz yerde taktırın. Yağı ise büyük zincir marketlerden alın. Sahte çıkma ihtimali düşük olur.

Kolay gelsin.

babilfish
1

mobil görünümden çık