bilgisayarım bozuldu bilgisayar almam gerekiyor. daha önce uzun süre macbook pro kullandım. yine apple düşünüyorum.

şimdi durum şu. önümüzdeki 1-2 yıl boyunca basit, günlük işler için kullanıcam. açıkcası bilgisayar bozulmasa almazdım bile. herhangi bir bilgisayar işimi görür. fotoğrafla vs. ilgileniyorum. 2 yıl sonra bunlar için kullanıcam. belki bilgisayar mühendisliği okuma fikri bile var. o yüzden bugün herhangi bir bilgisayar da alsam 1-2 yıl sonra daha iyi bir şey almam gerekecek. işimi görecek bir şey alırsam rahat 6 7 yıl kullanırım.

1- öncelikle pro mu air mi? air kullanmadım. üst düzey işler için kullanılmaz sanırım ama orta seviye fotoğraf, kurgu, yazılım işleri için nasıl?

2- air alırsam air m2 ve m3 arasında çok fark var mı? hangisini alayım?

3- apple’ın sitesinden mac alınca airpods hediye diyor ama pt.com’da böyle bir şey yazmıyor. pt.com airpods vermiyor mu hediye olarak? az da değil 9 bin lira falan. apple’dan alırsam da orada 12 taksit yok. nereden alayım?

4- bendeki model eskiydi baya. yeni modellerde hard disk değişmiyor sanırım. öyle mi? yarın bir gün satarsam vs. diski değiştirirdim diye düşünüyorum.

aklımda şu var. eğitim indirimi de olacak bu arada. o yüzden biraz daha düşük fiyatı.

www.pt.com.tr

ya da m3'ün de çok farkı yok. 4 bin daha verip m3 de olabilir.

www.pt.com.tr

ya da bir ihtimal günlük işlerimi görecek en ucuz, belki 2. el bilgisayarı alıp seneye falan daha güncel bir macbook almak da olabilir. ama o zaman bugün aldığım bilgisayara boşuna para vermiş olacağım.

 

artık macbooklarda ramler kolay kolay değiştirilemiyor. o yüzden minimum 16 gb ram olan cihazlara bakmanızı tavsiye ederim.

hediye sadece appleın kendi sitesinde geçerli
2016 ve sonrasındaki modellerde depolama da sisteme gömülü olarak geliyor ve değiştirilemiyor.

bravoteam

ptdeki 12 taksit vade farklı bu arada. apple vade farksız 3 taksit yapıyor en azından.

air yeterli olur fakat, yapabiliyorsan 16-512 al.

jelly bear

16 gb ram alırsam biraz daha beklemem gerekecek. 8 gb kullanan var mı? çok mu yetersiz olur diğer işler için? ya da günlük işler için 5 10 bin arası ikinci el bir şey alıp bekleyebilirim.

nick bulamadim

yetersiz olmaz da. macbook uzun vadeli kullanılan bi şey. 8 gb az olur artık 2-3 sene sonra

jelly bear

Daha önce pro kullandım şimdi Air M2 kullanıyorum, cevaplarım

1-air
2-M2

but that was just a dream
1

mobil görünümden çık