Selamlar. Bir AVM'nin yer bulmanın çok zor olduğu otoparkına, park edilmemesi gereken ama trafiği de engellemeyeceğinden emin olduğum bir yerine aracımı bıraktım. 1,5 saat sonra geri geldiğimde aracımın stop lambasının kırık olduğunu gördüm. (Muhtemelen biraz acemi biri çarpmış.)

Not bırakılmamış. Otopark görevlisine durumu anlattım. Emniyete başvurmam halinde kamera kayıtlarını inceleyebileceklerini söyledi. Öyle yapacağım. Ama sonrasında ne olacağını bilmiyorum.

Hatalı park nedeniyle %25 sorumluluk benim oluyormuş sanırım.

Deneyimlerinizi paylaşabilirseniz sevinirim.

İyi bir hafta dilerim.

 

deneyimim aslında sizin cephede değil diğer cephede.

yaklaşık 13-14 sene önce benzer bir durumla karşılaşmıştım. acemi olan bendim. avm otoparkında belki sizin gibi düşünen rahatça geçilebilecek bir yere bırakan birinin arabasına aynı şekilde arka sol köşesinden vurdum. çok acemiydim, ancak zaten yollar da acemilerin de hayatta kalacağı şekilde tasarlanıyor. yani ustalar parketsin diğer ustalar aralarından geçsin diye değil. bir aksiyon almadan devam ettim. benim arabam da hasar almıştı ve her ne kadar ben vurmuş olsam da çok yanlış bir yere park etmişti. hatta belki ben haklı olabilirdim ama malum hareketli olan benim illa ki bana patlardı.

yani bence park yerine park etmediyseniz yaptırın geçin. muhtemelen o da hasarsız çıkmamıştır halbuki bir suçu da yok acemi olmak dışında. yol doğru hesaplanmış ama birisi yolun kenarına araba parketmiş.

enteg

@enteg Çarpan kişi bir not bile bırakmadığı için boşvermek içimden gelmiyor. Düşük de olsa o masrafı yapmak bana koyacaktır. =)

pantepember

Siz yapmanız gereken bir şeyi yapmamışsınız (doğru yere park, ki 5 dklık bir durum değilmiş 1.5 saat sonra dönmüşsünüz)
O da yapması gereken bir şeyi yapmamış

1-1. Bence bu size bir ders olsun. Enteg'in de dediği gibi zaten diğer araç 0 hasar değildir, o da ona ders olmuştur.

ManikD

çok emin değilim ama anlatacağım şekilde araştırın.
otopark alanları karayollarına dahil olmadığından trafik sigortası işe yaramayacaktır. kasko ise belki karşılar belki karşılamaz, poliçeye bakmak lazım.
böyleyse vur kaç şeklinde olduğundan dava açmak gerekebilir, muhtemelen de zahmeti daha çok olacaktır.

kisa

@ManikD Araçların rahatlıkla geçebileceği bir açıklık vardı. Böyle durumlarla gün içinde defalarca karşılaşıyoruz. Bazen bir yoldan sadece bir araç geçebiliyor, birbirimize yol veriyoruz. Veya iki araç 10 cm mesafeyle geçiyor yoldan. Aynı şekilde, araçlar otoparkta nizami park etseler bile yol daralabiliyor, geçişler zor olabiliyor. Şimdi bunları her gün onlarca kez yaşıyorken, aracımı böyle park ettim diye "cezalandırılmak" hiç makul gelmiyor. Çok uç, çok zorlayıcı bir park yapmış olsam kabul ederim. Şöyle ki, park ettiğim o nokta park yerine dahil edilse kimse garipsemez.

Ayrıca trafik sigortası primini niye ödüyoruz? Sigortadan ödensin, değil mi?

Ha, bundan sonra tabii ki böyle park etmem. Ders oldu. Bu ayrı. Park yeri bile olsa bir kez daha düşünürüm, acaba biri çarpar mı diye.

pantepember

@pantepember şimdi baktım da burada avm otoparkının da buna dahil olduğu söyleniyor.
kavramsigorta.com.tr
dolayısıyla ilk yazdığım geçerli değil.

kisa

Bro karma gibi düşün sen zaten hatalı yere park etmişsin biri de gelip arabaya vurmuş, karma çalışmış. Sen zaten hatalı yere park ettiğini bunu kabul etmişsin, sorumluluk %100 senin, "çarpıp kaçmış yavuşak" deyip gurur yapmana gerek yok bence bu durumda.

Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet

Bugün emniyete gidip başvurumu yaptım. Gelişmeleri buraya yazarım.

pantepember

kesin telefona bakan motorcudur. haberlerini bekliyoruz

titanyum22
1

mobil görünümden çık