cilt analiz makinesinden çıkan sonuca göre bende bu hastalık varmış. yüzüm kendimi bildim bileli hep kırmızı tondaydı zaten. burun kenarlarımda kılcal damarlar, yanaklarım çok pembe ve yine damarlı alnım da çok kırmızı. bu meğerse normal değilmiş. çok önemli de değilmiş sadece görsel olarak iyileştirilebilen bir şey dedi gittiğim salondaki kadın.
ben de hiç sormadım nasıl bir tedavi uygulanıyor diye. sadece öncesinde cilt temizliği yapılacağını söyledi sonra ne yapılıyor bilmiyorum. google amcaya göre lazermiş. yüzüm yanmasın var mı yaptıran duyan bilen?



 

öncelikle mutlaka cildiyeye gidin. bende bir dönem yanma hissiyle beraber sürekli vardı. doktorun verdiği merhemlerle bastırdım. tetikleyen şeylerden de kaçınınca yanma hissi ve aşırı kırmızılık yok artık. doktor bana roza ve elidel merhemlerini vermişti. bi de kapalı alanda bile olsam günde 3 kez solante telerubor güneş kremi, bir de bioderma sensibio ar krem önerdi. tetikleyen şeyler: sıcak, güneş, kafein, acı baharat, tuz, klima ya da vantilatörden yüze direkt hava gelmesi, liste daha geniş de bendeki tetikletiyiciler bunlar. tamamen geçmiyor ama dikkat edince en azından yanma ve yoğun kızarıklıklar olmuyor.

pide

Annemde ileri derecede var, bende de az bir miktar... Annem uzun süreler tedavi gördü, bilidğim kadarıyla kesin bir çözümü yok. Doktorlarından birisi, sabah kalktığın zaman güneş kremi süreceksin ve yüzünde sürekli güneş kremi olacak kızarıklığı engellemek için demişti. Annem de neredeyse bunu yapıyor. Güneş kremi eli ayağı gibi. Güneş kremi sürünce rahatlıyor ama hiçbir sorun yok...

Bende de aynı şey ışığa karşı aşırı hassasiyet olarak var. Bilgisayar ışığında bile yüzüm kızarıyor diyebilirim. Ya güneş kremi, ya spf'li renklendiricilerle vs idare ediyorum...

silverleaf

2 yıldır aralıklarla bbl hero yaptırıyorum, çok memnunum. bu bir lazer değil; fda onaylı efektif bir ışık tedavisi. rosacea kalmadı artık ama anti-aging çalışmalarda (stanford) da bbl hero'nun etkisini okuduğumdan dolayı her yıl yeniletiyorum.

daha önceleri krem olarak azelaic acid içerikli bir ürün kullanıyordum. iyi geldi diyebilirim.

eileengray
1

mobil görünümden çık