Yaklaşık bir aydır takılı.
— diş teli
— çıkmayan damaklık
— diş elastic/lastiği

Arkadaşlar hayat kâbusa döndü. Dişlerimde yamukluk yok. Sadece bit yerde çok küçük fark edilmeyen aralık vardı ve dii hekimine gittim. Çenen de dar genişletelim dedi. Eyvallah dedim. Ama şu an elimde olsaydı diş tellerini ellerimde sökerdim. Hayat kalitem kalmadı.

Bir şey yerken bastırarak çiğneyemiyorum. Her şey damaklık arasında kalıyor. Sürekli fırçalamama rağmen dişlerim sarardı. 0.6 mm’lik küçük diş arası fırçaları da kullanıyorum. Zayıflamaya başladım. Ağrılar da var. Diş telini her şeyi ağzımda hissediyorum. Alışma diye bir şey yok. Konuşmam da bozuldu tabi.

Diş teli takanlar yemek yemekte zorlanma hep devam edecek mi? Bastırarak yiyemiyorum ve yerken zorlanıyorum. Ne zaman her şey normale döner yoksa gidip çıkartayım mı bu lanet şeyi?

 

Hekimini değiştir lütfen resmen seni söğüşlemiş. Bu kadar minik bir şey için çene genişletmek nedir, aralık dediğin şey kapatılsın diye dişler birbirine yaklaştırılır bi kere. Çeneyi genişletmek nedir... Hekimini değiştir lütfen.

4-5 sene kadar oldu diş teli takıldı, 1.5 sene planlandı pandemiden dolayı 3 sene kaldı ağzımda, dişlerim çarpık denebilecek durumdaydı (bana göre çarpıktı çevreme göre "amaan ne takıyosun"du) tedavi süresince senin çektiklerini 10'da 1'ini bile çekmedim, ki yaşım o zaman 38'di. 4 yıl olmuş.

Çeneye her yeni müdahalesinde bunları yeniden yaşayacaksın. Bence hekimini değiştir.

muhayyer divan

başlarda öyle oluyor. hem ağrı acı hem de sürekli ağzınızda bir şeyin olma hissi... kısa sürede acı da geçiyor, sürekli ağzınızda bir şey var hissi de geçiyor. 1 ay olduysa artık ufak ufak geçmesi lazım özellikle ağrı sızının.

ama keşke en başta fark edilmeyen minik bir şey için tel taktırmasaydınız :)

candide

@muhayyer; doktorlar ilk basta 1.5 sene takar cikarirsin diyor ama 3 sene suruyor ozellikle belli bir yastan sonra.

baska arkadaslarima da pandemi oncesi aynisi olmustu. sanirim musteriyi urkutmemek icin az soyluyorlar.

antikadimag

Gerekliliği gereksizliği bir yana bırakarak konuşacağım, alışmak diye bir şey var gerçekten, ben 4 sene kullanmıştım. Bir aşamada bütünleşiyorsunuz. Çıkarken sevinmiştim tabi ama bir an sanki üzülmüştüm bile :D

Şu aşamada ağrıların olması doğal. Onlar komple geçiyor. Geri kalanı da alışkanlıkla ilgili, bir yerden sonra her şey olağan hale geliyor. Teller çıkınca baya farklı hissediyorsunuz hatta.

akhenaten

@cemal

Burada problem süreden çok sana uygulanan yanlış işlem. Minik bir açıklığı kapatmak için çeneyi daraltmak yerine genişletmek açıkça hastayı metalaştırmaktır. Aklında olsun.

muhayyer divan

Geçmiş olsun, ben de şeffaf plak taktırdım daha beşinci günümdeyim. Plak düşünmediniz mi?

Ben de yeni yeni toparlıyorum, ilk 3 gün ağrıdı dişler ki plakta çok daha kolay olduğunu söylüyorlar. Bir de alakasız dişimin birisi reaksiyon gösterip hassaslaştı orada yemek yiyemiyorum şu an bile.
Ancak baya normalim şu an ve alışmaya yakınım. Siz de alışırsınız er ya da geç. Tekrar geçmiş olsun.

va

ikinci bi doktordan tavsiye almadınız mı?

elorelia

Diş plağı, braketlere göre daha rahat ama braket daha etkili diye düşündüm. O yüzden istemedim. Bu hafta kontrole gideceğim, olmazsa ikinci bir doktora daha gösteririm

cemallamec
1

mobil görünümden çık