Amacim oetaligi karistirmak degil bu aralar ;

Cok dikkat ettim de

Mesela amerika bebek katilidir, kakadir, kafirdir allah belalarini verecek insallah diyen kisiler neden ilk firsata sahip olduklarinda amerikaya kaciyor, vatandaslik aliyor ayrica cocuklarini orada okutuyorlar?

En basiti green karta basvuranlar hep onlar oluyor cevremde

Yada adam facebooktan israile kufur mesaji yayinliyor atiyor abi facebook kurucusu yahudi degil mi? Sen israil urunu ile israile yorum yapiyorsun bu normal bisey mi

Boykot diyorlar cep telefonu kullaniyorlar mesela martin cooper da yahudi abicim?

Sen yahudi telefonuyla yahudiye kufur ediyorsun ben anlamiyorum

yahudi savunucusu degilim arkadaslar hemen tribe girmeyin sadece ülke yada insanlar güzel seyler yapıyor uretıyor fakat bu ınsanların topluma mıllete dunyaya faydası yok cevreye kufur edip sonra amerika yada israil gibi ülkelerde yasıyorlar. sımdı dıceksınız ısraıl de kım yasıyor? benım tanıdıgım araplar var israilden nefret eden ama israile tasınan cok.

bu arada konumuz abd ve israil degil konumuz insanlar sizcede yuzsuz degil mi?
bana abd suraya gırdı ısrail bomba attı diye sacmalamayın bunu zaten fırsat bulan her ulke yapıyor gecmısı tertemiz bahama adaları bile yoktur heralde neyse.

Ben daha cok halki ornek verdim unluler yada millet vekili degil arkadaslar yani herkes bunu yapiyor neden boyle insanlar

 

Bunu böyle yaparak bir bakıma ulu orta günah çıkartıyorlar diye dusunuyorum. Medya baskısı toplum baskısının da sonucu. Örnek verdiğiniz şeylerde şu benim umurumda değil ne halleri varsa görsünler tavrını takinirsaniz dost meclisinde bile linç edilmeniz işten bile değil.

encokbenisevinnolur

Zeka eksiliği ve eğitimsizlik.

NowWeAreFree

Klasik olacak ama müslümanlığı yaşamıyorlar. böyle yaparak vicdanlarını rahatlatıyorlar. Çoğu kul hakkı yer islamla müslümanlıkla alakası yoktur böyle yaparak hem kendilerini hemde çevrelerini kandırdıklarını zannediyorlar.

komando kani var bende

çünkü kimse tutarlı olmak zorundayız diye size bir söz vermedi.

abelardo

Cikarci ve bencil olduklari icin.

Yaptigi boykotu ya da elestirdigi seyi derinlemesine dusunmuyor ki. Vicdanini(!) rahatlatip geciyor. Yine amerika icin de cikarlarina uydugu icin orayi tercih ediyor.

Ikisinin birbiriyle cakismasi umrunda degil. Cikarina hizmet etmesi yeterli. Senin burdaki oksimoronu ona ispat etmen de zerre umrunda degil. Bos yere kendini paralama.

brkylmz

cikarci ve bencil olmalari. bunun uzerine utanmaz olmalarini da ekle. oldu bitti.

baldur2

Ezbere yaşamak. Sahip oldukları düşüncenin temeli yok. Ne sağ tarafını düşünüyorlar ne altını, ne üstünü ne de solunu.

Dümdüz bir düşünce ve yaşam anlayışı.

put it in your appropriate place

Bunu yapmayanlar da var. Mesela "bu elimdeki telefon, kullandığım uygulama vs yahudi malı olduğu için yahudilerin yaptıkları zulümlere ses çıkarmamalıyım, ne de olsa onların icadını kullanıyorum, bunu onlara yapamam" diyenler.

Zulme sessiz kalmayı tercih edenler yani.

Bence bu tür insanlardan iyidir bahsettiğin insanlar.

muhayyer divan

Ben bu tür sorularla ilgilenmiyorum. dinimin bana yaşattığı hisler inanılmaz güzel. Sahur, iftar, gece namazı, dua etmek. Zekatımı veriyorum, iyilikte bulunuyorum. Allah ı memnun etmek için elimden geleni yapıyorum. Zaten men etmiş beni haramdan. Bakıyorum da her şey benim için. Ben tepkimi sadece israile veymiyorum. Debede okumuştum. O çocukların katili kavga eden herkes diye. O yüzden öfkeli müslümmanlara da mesafeliyim. Katil Amerika ya tabiki giderim. Ordan gòrdüklerimi sevdiğim ulkeme taşırım. Çünkü ammeller niyetlere göredir.

Bu arada aklıma geldi yazayım. Ayşe Aksoy isimli kamu çalışanı diş hekimi tesettürlü görsen tam múslüman ama bana yaptığı tavır öyle iğrençtiki. Sebebi de özel dişçiye de gittiğimi ona söylememeliymişim. Şimdi iyi bir kalpli bir yahudi cehenneme bu cennete girecek òyle mi. Yo yo Allahın terazisi bu kadar bozuk değil.

geveze yazar

Türk insanı değil de sen tipik AKP liyi tanımlamışsın.

ferenc

duyuruda ne çok insan ''tek eksikliği, eğitimsizlik, bencil vs'' demiş.

boykot edilmesi gereken ne kadar ürün varsa boykot eden ve sosyal medyamda boykot çağrısı yapan biri olarak cevap vereyim. bazılarının deyişiyle, eğitimsiz ve bencil biri olarak :P

daha önce filistin'e gittim, 11 gün Filistin'de ülkenin farklı yerlerini gezdim, Gazze hariç toplamda 8 iline gitmişimdir. bu geziyi Filistinli öğrencilerle yaptım, oradaki bir üniversitenin etkinliğiydi. Öncelikle şunu söylemeliyim ki, Filistin'de zengin ailelerin çocukları bile Amerika'da okuyor, hem de çok iyi üniversitelerde. Fırsatını bulan Filistinli birçok arkadaşım Amerika'ya yerleşti Ramallah'tan. Amerika'ya yerleşen Filistinli dostlarımdan biri İsrail'e sesini çıkarmıyor mesela, ama oradaki kadınların kalkınması için güzel projeler de yapmıştı Filistin'deyken. Ailesi Hamas karşıtı, ve siyaset o ülkede de var gibi düşünün. Onlarda da fikir ayrılıkları var başlarına geleni farklı şekilde anlamlandırıp yaşıyorlar. Onun dışında, Amerika'da çok iyi kurumda çalışan Filistinli arkadaşım, olanlardan sonra Amerika'ya lanet etmeye devam ediyor. Ama insan düşünüyor, ne yapsın, orada kalsa canından ruh sağlığından olacaktı. Herkesin nasibi değil mücahide olmak, ya da herkesin buna kapasitesi yeterli değil düşünürseniz. Hanginiz savunduğunuz bir davanın uğruna istikrarlı bir şekilde elinizde ne varsa verdiniz? Hiç mi düşmediniz, kalkmadınız?

Türkiye'dekileri sormuştu arkadaş, kendi üzerimden yanıtlayayım. İsrail'in ürettiği ürünler gerçekten çok konforlu, boykot ettiklerim de öyle. Amazon mesela... Ne güzel günlerde sipariş veriyorsun tak kapıda bir hizmet. Ama kullanmıyorum şu an, rahatımdan ödün veriyorum. Telefonum bozulsa, apple alamayacağım mesela, bu beni üzüyor mu, kesinlikle. Neden rahat varken zoru tercih edeyim? Ama işte değerleri uğruna ediyor insan. Yarın öbür gün Amazon'dan bir şey almam gerekse alır mıyım, bilemem. Dünyanın binbir türlü hali var. Belki yorulacağım, belki halim enerjim kalmayacak direnmeye? Şu an enerjim var konforumu feda etmeye.

Yurtdışına gelince... Bu ülkede yaptığın her adımda eleştirildiğim, çoğu zamanda sokakta dışlandığım bir ülkede yaşamaktansa, elimde imkan olsa belki ben de giderdim. Vicdanım sızlar ama yapacak bir şey yok, Türkiye'de ruh sağlığımı uzun süre koruyamam. Bir yerde tercih yapılırken, vazgeçtiğiniz şeyler de vardır, illa kazancınıza odaklanmayın.

Bence biraz daha ''insanları anlamaya'' empati kurmaya yaklaşırsanız, işte o zaman aldığınız eğitimler bir işe yarar. gördüğünüz şeylere ''zeka geriliği, eğitimsizlik, bencillik'' demek zira en kolayı. Ve kendini ülke tarihinden ayrıştırmamak da en kolayı dostlar.

Hepimize kolay gelsin.

damba

Soruya şaşırdım cevabı çok basit.

1-Mantık ve alaka örgüsünde bir icadı yapmış olanın düşman olması onu kullanmayı ve
ondan faydalanmayı yanlış yapmaz.

2-Düşmanın senin icadını kullanması ya da faydalanması da onun açısından yanlış
değildir.

3-İslamda'da başka inançlarda da bunu men eden kural yoktur. Uygulamada da düşmanla
savaş halinde ticaret yapılmıştır.

4-Cebiri müslümanlar buldu ,ikinci üçüncü derece denklemleri cebirle Müslümanlar çözdü
sinüs cos tan kotanjant gibi temelleri müslümanlar öğretti ve bunları teknikte
kullanıyorlar. Onların kullanması da yanlış değil

5-Amerika yahudilerin ülkesi değil. Sen daha güçlü lobi yaparsan senin ülken olur.

6-Arabistan ya da İran la ticaret yapan çok fazla batılı ve seküler Türk var.

7-Bu insanlara çıldırmışçasına yüzsüz, ikiyüzlü vs diyenler bence hayata küsmüş, vize
sırası bekleyen militanlar.

Agresif yaklaşımları hayranlık duydukları Avrupalıların müslümanlarla iyi olan iletişimine anlam veremeyip huzursuz olmalarından kaynaklanıyor.

İslam bütün dünyada yükselirken kendileri sosyokültürel ve ekonomik olarak Hindistan gettolarına yakınsıyorlar. Buna da anlam veremiyorlar.

hebanon

İkisinin birbiriyle alakası yok ki. Telefonu alırken paramı ödemişim öyle almışım sanki sadaka mı verdiler de yüzsüzlük olacak yahudi malı kullanmam?

Ben boykot filan yapmadım açıkçası şu an hayat akışım uygun değildi ama boykot yapana da niye yapıyorsun telefonun Amerikan malı demek salakça geliyor. Aldığımız ürünleri parasını verip alıyoruz ya hani??

kaptan maydanoz

insanlarin soylediklerine bakmayin. insan genelde sosyallesmek ve value signalling icin konusur. siz de ben de hepimiz oyleyiz.

insanlarin yaptiklarina bakmak daha mantikli. o zaman tutarsizlik kalmiyor.

antikadimag

vicdan mastürbasyonu, kültürel alışkanlıklar, iki yüzlülük, ahlaksızlık vs. bir de şey var. mesela cola'yı protesto ediyorlar ama mercedes'i protesto eden görmedim. mercedes'in ceo'su isral'e bağış yaptı mesela. starbucks'ı basanlar mercedes kullanan siyasetçileri protesto ettiler mi? hayır.

nick bulamadim

midem bulandı. facobook'u yahudi icat etti diye çocukların sırf yanlış yerde doğdu diye soykırıma uğramasına sessiz mi kalınacak? insan değilsiniz.

patronaj1
1

mobil görünümden çık