sunu merak edıyorum mesela yabancı dıl vıdeosu cektı 15dk ortasındada 1 dakıka dıyelım ıngılıze kursundan bahsedıp reklam yaptı. tahmınen ne kadar para alabılır
bunu tahmın edebılır mıyız? ortalaması falan varmı ?

bırını takıp edıyorumda socıal blade uygulamasında aylık asgarı ucret alıyor gozukuyor 260k takıpcısı var. reklamla acaba guzel bı para kazanılabılıyor mu merak edıyorum
tesekkurler

 

o piyasada dönen rakamları bilmeyin daha iyi:) iş hayatı anlamsızlaşıyor sonra:)

social blade'de gördüğünüz sadece youtube reklamlarının tahmini geliri.

Video içine kendi yerleştirdiği reklamlar, yani kendi ürün tanıtımı yaptığı reklamlar esas gelir kaynağı birçok youtube kanalının.

Takipçiye, projeye göre değişmekle birlikte video başına 100-200bin TL'den başlayıp 1-2 milyon TL'lere kadar gidiyor kanallara ödenen ücretler.

Bazı markalar da link tıklanma başına para ödüyor. O da kanalın izleyici sayısına göre tıklanma oranına göre değişiyor. Orada sistem şu genelde ürün satışının satılan ürün başına %5-25'i youtube kanalına gider. Ürün satılmadı ama o tıklamanın sonunda başka bir alışveriş yapıldı oradan da %1-%10 arası komisyonlar ödenir.

Diyeceksiniz ki salak mı bu markalar niye bu paraları ödüyorlar?

İnanılmaz bir geri dönüşü var da ondan veriyorlar.

Bugün doğru kanal doğru ürün eşleşmesiyle muhteşem satış rakamları toplanabiliyor.

Şöyle anlatayım, eskiden sadece televizyon, radyo, gazete&dergi ve billboardlar vardı reklam mecrası olarak. Ve bu mecralar ölçülemiyordu. Yani siz bir diziye reklam veriyordunuz 5-10 milyon tl harcıyordunuz. Ama satışlara ne kadar etki etti ölçemiyordunuz.

Şimdi bu reklam modelinde şunu net görüyor marka. Ben bu adama reklam verdim. 500bin TL ödedim. Bu adamın videosundan bana 5 milyon TL'lik satış geldi. harcadığın her 1 tl sana 10 TL olarak dönmüş yani. Adam bunu ölçebiliyor kuruşu kuruşuna.

O yüzden eskiden tv'ye ödediği parayı rahatlıkla influencer ya da youtube kanallarına verebiliyor.

yani iyi bir sosyal medya içerik üreticisi ya da youtube kanalı çok para kazanıyor:)

Tabii onun da giderleri var içerik üretmek pahalı bir uğraş şu anda en basit youtuber'ın bile para kazananları bunu iş olarak yapanları söylüyorum, yanında en az 2-3 kişi çalıştırıyor. Profesyonel ekipmanlar alıyor vs.

Aslında youtuber/influencer diye küçümsüyor herkes ama eskiden televizyon programcıları vardı. Şimdi bu platformlar bu işi demokratikleştirdi. Bence TV programcılığından farkı yok. Ama reklamcılar için daha karlı çünkü net sonuç var.

anten

@anten

abi sen ne yaptın gercekten "social blade'de gördüğünüz sadece youtube reklamlarının tahmini geliri" mi? ben onu ızlenme sadece sandım :S o zaman hersey dahil ohanzi bi sonuc cıkıyor

Zetnikov

anten büyük kanallar için olanı anlatmış. Bu rakamlar milyondan fazla takipçili kanallar için doğru.

Fakat olayın küçük kanal tarafı sömürüye dayalı. Genelde para vermiyorlar komisyon usülü anlaşmaya çalışıyorlar (ünlü dil kursu reklamları falan da genelde öyleymiş). Mesela videoda verilen kodla öğrenci %30 indirim alıyor, öğrenci kaydolursa youtuber da %10 komisyon alıyor. gibi.

Dünyada izlenme ile orantılı bi kazanç var. Mesela her videosu 100 bin izlenen bi kanal, normalde youtube 1000 tık'la kazandığı youtube geliri 5 dolar ise sponsordan 20 dolar karşılığı istiyor. Yani 100 bin izlenme 500 dolar getirir, o zaten youtube geliri cepte. Sponsordan da video içi reklam için 2000 dolar istiyor.

FAKAAAT dünyada 5-10-20 dolar olan bu CPM Türk izleyiciye gelince 40 cent'e falan düşüyor galiba. Yani socialblade'de yazan doların 10'da birini falan kazansa şaşırmam.

O yüzden küçük kanallar düşündüğünüz kadar kazanmıyor, buna rağmen bi umutla yapıyorlar.

Büyük kanallar ise anten'in dediği gibi dört koldan para kazanıp hiç düşünmediğin kadar çok kazanıyorlar. Hep aynı örneği veriyorum benim minicik kanalım bile günde 20 affiliate link tıklamasıyla 60 dolarlık amazon kazancı yarattı. Yüzlerce bin izlenenlerin sırf amazon trendyol hepsiburada affiliate gelirleri hayvan gibidir.

nhk ni youkosu
1

mobil görünümden çık