Selam gençler,

Fırçalayamadığım bir dişim alarm veriyor bir süredir. Dolgu yaptırmayı düşünüyorum. İlk defa deneyimleyeceğim.

Özel bir klinikte tek seansta çözülür mü derdim ve hangi tip dolgu yaptırmalıyım? Tecrübeli arkadaşlar cevap verirse çok sevinirim.

 

Normalde amalgam ve kompozit dolgu yapılıyor; amalgam dolgu siyah renkli çirkin görünümlü civa içeren ve en az 15-20 sene seni idare eden sağlam yapılı mekanik bir dolgudur; kompozit dolgu estetik açıdan daha güzel daha sağlıklı ama amalgama göre nispeten daha dayanıksız bir dolgu türüdür günümüzde doktorlar kendi çalışma şekline göre ikisini de tercih edebilir birini de tercih edebilir senin tercihine göre de yapabilir, yaptırmadan önce bi konuşursun.

Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet

Çürüğün nereye kadar ilerlediğine bağlıy olarak dolgu, kanal tedavisi ya da dişin çekimi yapılabilir. Dişlerin panaromik bir röntgeni çekilip hekim tarafından değerlendirilmeli.

cek

Amalgam dolgudan kesinlikle uzak dur. Sonra söktürmesi daha beter problem. Varlığı ayrıca problem, civa içerikli olduğu için her çiğnemede vücuda ağır metal olarak civa salınmış oluyor, çok zararlı. Kompozit yaptır, sağlığından kıymetli değil o para.

muhayyer divan

Özel klinikler artık amalgam yapmıyor gibi bir şey zaten. Sadece devlette amalgam dolgu yaptıran duydum son zamanlarda. İlla ki kompozit yapacaklar sana da. Yüzeyi çok geniş mi çürüğünün bilmiyorum ama duruma göre seramik onley inley de uygulayabilirler. Diş hekimi röntgene göre dolgu mu lazım ne lazımsa söyler. Dolgunun da çeşitleri var tek yüzlü, çift yüzlü, kole dolgusu. Çürük hangi yüzeyde oklüzal yüzeyde mi yan tarafta mı bunlara göre hekim karar verir.

Amalgam dolguyu sökmesi de çok dert smart protokol ü olan yere gitmen lazım. Uygun hava filtreleri, rubberdam uygulaması falan olmadan sökmüyorlar sökerken civa açığa çıkıyor çünkü

kullanicadi

Belki dolgu ile kurtarılamayacak kanal tedavisi gerekecek, film çekilmeden bir şey demek zor bu şekilde ve seçeneklere hekim karar verir +1

jülsezar
1

mobil görünümden çık