Bir AB ülkesinde oturum izni ile Türkiye'deki her şey dahil otellerde AB fiyatından konaklama satın alındığında, otele giriş yaparken son 1 yılın kaç günü Türkiye dışında kalındığına bakıyorlar mı? Ona göre milliyet farkı istenebilir mi? Böyle yapılabiliyorsa, misal 5 yıllık oturum izni olan biri 5 yıl boyunca yazları yarı fiyatına tatil yapabilir diyebilir miyiz? Kafamda deli sorular
Yapilabilir tabii ki.
Siz onlarin müsterisisiniz öyle bir sey olmaz heralde kolay kolay.
Soran sadece pasaport soruyor. Ben trde yasarken bile vpn ile ucuza alıyorum.
bu oteller devlet mi ki ne kadar nerede kaldığına bakabilecek, böyle kural getirecek :) normalde nereden alınırsa kim olursan sorun çıkmaması gerekiyor, sıfır sorun istiyorsanız planladığınız oteli arayıp sorabilirsiniz.
Uzun suredir yurt disinda yasiyorum, buradan bakinca (booking, hotels.com gibi sitelerden) otel fiyatlarinin daha ucuz olduguna hic denk gelmedim.
Bu yabanci ulke vatandaslarina/oturumlularina ucuz fiyat olayini hangi tarz oteller yapiyor? Hangi siteden bakmak lazim?
@14 booking üzerinden almaktan bahsetmiyorum. Bir turizm bürosuna gidildiğinde Türkiyedeki her şey dahil otellerde AB den gelecek turistlere özel fiyatlar oluyor. Yani Almanlar, Ruslar bizim yarı fiyatımıza kalıyor dedikleri olay bu. Vpn ile olacak iş değil bu, acenteden özel fiyatla alınıyor. Ayrıca oturum izni yoksa da milliyet farkı adı altında ekstra para alıyorlar.
acente işi biraz sıkıntı olabilir yani gerçekten orada oturumu olan falan istiyor olabilir. Ama 5 yıl oturma iznin varsa kalırsın bence.
bu arada dümdüz 5 yıldızlı otelin sitesinde bile İngiltereden girince 1600 pound, TR'den girince 1800 pound karşılığı tl çıkıyordu. Bazen oluyor.
Oteller bakmaz ama kalıcı oturuma başvururken 5 yılda toplam kaç gün yurtdışında olduğunuza bakılır, belli süre üzerindeyse kalıcı alamazsınız.
Acentelere is uçaklı paket satıyorlar genelde, eğer uçağa binmeyip Türkiye’den gidecekseniz bunu acente ile teyid edebilirsiniz.
hiçbir otel kim nerenin vatandaşıymış ama nerede kalmış veya oturum izni var mı vs diye bakamaz. olay aslında şundan ibaret
booking, expedia gibi kuruluşlar farklı ülkelerden misafirlerin ilgisini çekmek isteyen oteller için ülke fiyatları adında bir kategori oluşturdu. örneğin otelinize hep polonyalılar geliyor ama siz biraz da irlandalılar gelsin istiyorsanız irlanda sitesinden rezervasyon yapacaklara özel bir indirim tanımlayabiliyorsunuz. tabi genelde tatillerinde en çok ekstra harcaması yapanlar ingilizler olduğu için genelde oteller ingiltereye bu indirimi tanımladı. check24, trivago gibi siteler de bir çok yerden fiyatları araştırıp size sunduğu için bu indirmleri gördü sonrasında da yaygara koptu kendi vatandaşına pahalı başkasına ucuz vs. halbuki benim de başıma gelen haliyle bir gün acente temsilcisi aradı falanca ülkeden talepleriniz düşük ülke fiyatı verelim mi bi denemiş olursunuz dedi tamam dedim sonrasında da durumu unuttum ve fiyatlar indirimli haliyle kalmış oldu...
tur operatörlerine gelirsek, operatörler oteller ile kontrat yaparken minimum 7 gece olacak şekilde kontenjan isteyip odalarını ayırıyorlar. sizden de bunun karşılığında minimum fiyatınızı istiyorlar ve bu fiyatı hiçbir yerde yayınlamayacaklarını söylüyorlar. karşılığında da minimum7 gece konaklama ve misafirlerin ekstra harcamalarının olacağı vaadini veriyorlar. sonrasında aldıkları fiyatı uçak bileti ve transfer ile birleştirip müşterilerine satıyorlar. ancak operatöre verilen her fiyat market zorunluluğuna sahiptir. yani ingiltere pazarı için verdiğiniz fiyatı başka bir yerde kullanamaz. bu yüzden de satışların %70ini acenteden yüzyüze yapıyorlar veya internetten alsanız bile ofise uğrayın diyorlar market dışı satış olmasın diye.