şöyle ki 31 yaşındayım. kurumsal bir firmadayım ve aylık net kazancım 170bin tl civarında. İstanbuldayım.

aile işimiz var. ablam babam idare ediyor şu an için. ben tamamen farklı bir alanda, bir firmada çalışıyorum.

aile işi ne çok büyüyor, ne küçülüyor. ablam ile babama desem ben de geldim hadi hep beraber yapalım, işe katkım çok çok fazla olmaz açıkçası. biraz daha büyütürüz ama çok fazla etki yaratır mıyım, sanmıyorum. iş yüklerini azaltırım sadece.

haliyle onlar da diyor ki sen kendi işine bak, zaten burdan kazandığımızın 1/3'ü senin. ordan benim payıma aylık net ortalama 100k'ya yakın bir para geliyor.

öyle aşırı lüks takıntısı olan biri değilim. 100k da benim işimi gayet görür aslında. yaşarım gayet, eş çocuk vs yok.

şu an güzel para birikiyor ama kendime zamanım hiç yok, işim stresli. Sıkı çalışıyorum, son 8 yıldır da böyle hayatım.

mevcut işimi bırakıp, aile işine geçsem aşırı rahat çalışırım bu arada. Zaten oturmuş bir iş. öyle sabah git, 8-9 saat çalış değil. Turizm alanında, yılda 3-4 ay çalırım onun dışında çok bir iş yok.

bu durumda ne yapmak lazım, kararsızım epeydir. yıllar geçiyor, kendime zaman ayırmamış gibi hissediyorum. Bir yandan yaptığım işte de iyiyim, güzel kazanıyorum, ona göre statüm var vsvs. siz ne düşünürsünüz bu durumda?

 

aile işinden gelen 100bin çalışmaman halinde de geliyor ve şu an aylık gelir 170+100 sanırım.

bu durumda aşırı bi gelir kaybı olur. saçma.

sadece şu an için değil gelecek için de çalıştığımızı düşünürsek yaşanacak gelir kaybı büyük.

daha az stresli başka bir iş bak?

elorelia

Zaten siz aile isinden 1/3 unu aliyorsaniz ki hic katkiniz yoksa bunu niye aldiginizi da anlamadim ama beni ilgilendirmiyor o kismi, teorik olarak aile sirketinize gecerek bir kayip yaratmiyorsunuz. ana yorumum bu olurdu yani, oraya gececekseniz kendi maasiniz kadar katki yapin bogazi bolmeyin diye ama boyle bir yorum yok.

Dolayisiyla is surada bitiyor 270k aylik mi? 100k aylik mi? Eger cok calisma disinda mobbing, isten nefret , bunun sagligi etkilemesi gibi bir durum yoksa net bir sekilde 270k.

Sizin durumunuz affiniza siginarak biraz iste rahatliktan gelen simariklik, zorunlu olsaniz hic aklinizdan gecmez kendime vakit ayiramiyorum yah lar.

soyle diyim madem 100k yetiyor aylik, bakkal hesabiyla aylik 170 kyi dokunmadan S&P 500 index fundinda degerlendirseniz %10 ortalama gelirden 10 senede 1 milyon dolariniz olur. Sonra artik vakit mi degerlendirirsiniz baska sey mi yaparsiniz bilemem.

wallcan

şimdiki işe geri dönme ihtimali varsa 1 yıl deneyip bakın derim. ömür geçiyor. (30-40 arası çok hızlı geçiyor).

hatta imkan varsa 1 yıllık ücretsiz izin alın.

brkylmz

Aile işini profesyonel yönetmek zor olabiliyor. Özellikle işi tüm aile aynı anda yönetiyorsa.

Babanız ve ablanız işi yönetiyorsa, zaten onlar sizden daha vakıftır işe sizin karışmanız dengeleri bozabilir.

Ama şu olabilir, belki uzaktan da olsa aile işine destek atabilirsiniz. Müşteri bağlamak vb.

anten

Eş yok çocuk yok diyorsun. Tam sıkı çalışma dönemin. Bence çalışmaya devam et. 170 bin lira az değil. Akarken doldur. Belki ileride evlenirsin çocuk olur, para gerekir ve para yaşlılıkta lazım. O zaman belki aileme zaman ayıramıyorum dersen diğer tarafa geçersin.

messor

8 yıldır sıkı çalışılan iş var. Bu demek oluyor ki 23 yaşından beri bağımlı esnek olmayan bir iş hayatındasınız. Bu gelire göre dünyalığınızı da yapmış olduğunuzu düşünüyorum yani maddi sıkıntılarınız yoktur ve en azından araba ve eviniz varsa benim mottom hayat kısa daha stressiz daha çok şey katacak bir yaşam > para.
Her şeye para olarak bakmak bana göre değil. ben sırf sevmediğim için 3 kuruş kazandığım maaşlı işimi bile daha az kazanıp ama daha rahat kafada olacağım işe tercih edebilecek potansiyeldeyim. O yüzden benim düşüncem bu yaşlar geri gelmeyecek bu tecrübenizle de aile işi bozulsa bile yolunuzu bulacağınız bir işiniz olur.

İnsan kendine zaman ayıramadıktan sonra ne yapacak parayı. Çok şanslısınız bunu da bilin. yerinizde olsam bir dk düşünmez kalan hayatımı değiştirecek adımı atardım.

Kediyi üzdün

kediyi uzdun +1

sizin yerinizde olsam yasamimi degistirmek icin bir adim atardim ancak bu illa sundugunuz iki secenekten birini secmek olmamali. aile isinizi gelistirebilirsiniz, o isle bagli bir is kolu kurabilirsiniz, bunun icin egitimler alabilir, kendinize yatirim yapabilirsiniz. bu kurulu ve isleyen duzeni bambaska sekilde gelistirebilir katki yapabilirsiniz. biraz kisitli acidan bakiyorsunuz gibi geldi. yasiniz kendinizden tek bir katki yapmadan ya da kendinizi gelistirmeden aile isine tamah etmek icin de, boyle kurulu ve destekleyici bir duzen varken sirkette dirsek curutmek icin de cok genc.
mesela aile isine de katki sunabileceginiz, ornek veriyorum, fotograf cekmek, medya gibi bir hobiniz vardir, o alanda ilerleyip bir yandan kendi portfoyunuzu de olusturabilir ve aile isinizle bagli kendi isinizi kurabilirsiniz gibi gibi.

ayrica bisi yapmadan neden gelirin 1/3'unu aliyorsunuz anlamadim ahahahah aileyi takdir ettim :)

kassiopeia

Ben en az bi' 8-10 sene daha akarken doldur derim, iyi birikim olur. Aile işi 10 sene sonra da şimdiki 100 bin kadar getiri sağlayacaksa resmen finansal özgürlüğünü kazanmış olursun.

kumandanim

Daha rahat başka bir iş bul?
Şu aralar benzer tercihleri yapma durumundayım, bir yanım senin gibi rahata kavuşmak istiyor. Diğer yanım daha gençsin bu kadar erken pes etme diyor.
170 değil 70 kazanacağın rahat bir iş bulursan hem sensiz yürüyen o sürece karışmamış olursun hem de seni oyalayan bir işin olmuş olur. Aile işinde çok da efektif olamadıktan sonra boş kalma hissiyatı gelecektir muhtemelen.

Bruce

Aileden gelen 100 dahil 170 mi? Değilse "ne hayatlar var be..." demeye gelmiştim.

prole

musluk akarken doldur kardeş, yaşın daha genç. yoğun tempoyu kaldırabilecek yaştasın. aile işi zaten yürüyor, şimdi 100k geliyorsa sen büyütünce max 120k gelir. aylık 150-170k gelirin düşmesi ciddi bir sorun bence.
mevcut işinden 170k kazanıyorsan boş adam değilsin, nerde olsa daha rahat edeceğin bir iş bulursun. rahat edeyim diyorsan aylık maaşının 100-120k ya düşmesine razı olarak daha rahat bir iş bulabilirsin diye düşünüyorum. ama maaşlı işi tamamen bırakmak çok akıllıca değil. ayrıca ticaret risktir. seneye ne olacağını bilemezsin, aylık gelirin birden düşüverir zorda kalırsın. tekrar ediyorum, musluk akarken doldur.

mustafakesekci

Valla sana abi tavsiyesi, kafanın kaldırmadığı yere kadar değil, bedeninin kaldırmadığı yere kadar devam et böyle. Evlilik var, çoluk çocuk var, gezmesi tozması var, Allah göstermesin sağlık durumları var, bunların hepsini düşünüp türküde söylediği gibi "muhannete muhtaç" olmayacağını anladığın zaman rahat ortama geç bence.

etna

Birebir aynı durumda 9 ay önce geçtim. Şirkete farklı bir hareket sağladım, yeni alanalra girdik. Gelirimiz arttı. Ben de hem yönetim hem de diğer bir çok alan ile ilgili çok şey öğrendim, öğreniyorum. Pederin Newtorkune girmek de cabası.

Ama kesinlikle daha zor, daha çok çalışıyorum. Fakat artık verdiğim emeğin her parçası bana kalıyor. Beyaz yaka çalıştıran patronlara değil.

xephyr

belli ki aileden varliginiz var. yani ev, yazlik, araba derdinizin olmadigi varsayimiyla yaziyorum.

tr'de net $3k kazancim olsa, ve ev alma gibi dertlerim olmasa, $8k icin hayatimi harcayacagima, oturur $3k ile hobilerime ve ilgilendigim seylere zaman ayiririm.

hele hele belirli bir yastan sonra. ama bazi insanlar bombos oluyor ve isi biraktigi zaman ne yapacagini bilemiyor. oyleyseniz devam.

antikadimag
1

mobil görünümden çık