dostlar, romalılar,

10 gün sonra 8 aylık olacak canavar kedimizi kısırlaştırmak istiyoruz.
bizim veterinerimiz en az 1 kez kızgınlığa girsin öyle yapalım, ilerde idrar yolu problemi yaşamayın diyor.

arkadaşımın kedisini götürdüğü vet ise tam aksini söylemiş, girmeden önce yapmalıyız, 1 kez bile girerse kötü olur demiş.

hangisi doğru? siz ne zaman yaptırdınız, deneyimlerinizi merak ettim.

teşekkürler.

 

Biz kızgınlığa girdikten sonra yaptırdık hiçbir sorun yaşamadık. İki erkek kedimiz için de geçerli bu.

muhayyer divan

biz kızgınlığa hiç girmeden yaptırdık.

elorelia

Bir kez bile girerse kötü olur lafını yanlış anlamış olabilirler. Kızgın dönemindeyse, dönemin geçmesini beklemek zorundayız minvalinde söylenmiş olabilir. Kızgınlık geçtikten sonra gayet normal bir şekilde kısırlaştırılır. eğer 1 kez bile kızgınlığa girmiş kediyi kısırlaştırdığımızda "kötü" (artık o kötü her neyse) olsaydı, etrafta kısır kedi falan göremezdiniz.

thracia

Kızgınlığına girmeden yaptırdık, davranışlar yerleşiyor geç oluyor yani o zaman, bize de öyle söylendi. Araştırın zaten yurtdışında 5-6 ayda yapılıyor bu işlem.

sibertenik

@thracia

kötü olur derken, 1 kez girerse koku bırakma huyu falan devam edebilirmiş, hissetmeye devam edebilirmiş öyle aktardı arkadaşım bana.

@elorelia ve @sibertenik

biz vete yapması için baya ısrar ettik ama kesinlikle kabul etmedi. ilerde idrar yolu problemi olduğunda hem çok paranız gider hem de kedinin canı yanar diyor ısrarla. Başka bir klinik ile mi görüşmeliyiz?

turuncu tonlarda

Benim erkek kedim yaklaşık bir yaşına kadar sokakta yaşamış, dolayısıyla en az bir kez kızgınlığa girmiş olması gerek ben onu sahiplenmeden önce. Biraz yetişkinken kısırlaştırıldı yani. Şu an 3 yaşında, bi sıkıntı olmadı şimdiye kadar.

inawen
1

mobil görünümden çık