Selam, 29 yas alti mevcutta sigortali calisirken sahis sirketi kurmak istiyor. 9/10 esnaf muafiyet var ama tum platformlara girme ve daha dogru dizgin is yapmaya engel bu yuzden sahis sirketi gerekiyor sanirim. Bu durumda smmm ile calismam sart mi? Edevletten direkt basvuruluyor mu? Aylik muhasebeciye para sart mi? Bu acilistan sonra surekli gelir giderimi takip edip bankadan sirket icin ayri kart mi cikarmam lazim. Kisaca dikkat edilmesi gereken noktalari, takip edilmesi gereken noktalari soylerseniz cok iyi olur.




 

Sgk mevcut deme sebebim hali hazirda sigortali is oldugu icin. Sirket kurmaya engel bir durum yok memuriyet degil

optimistbakunin

şirket kurmaya memur da olsa engel yok zaten. sorun şu; sgk'lı kişinin şirket kurduğu anlaşılırsa direkt iş akdi fesih sebebi.

bu yüzden moto kuryelik yapmaya totom yemiyor. çok araştırdım, şirketinin olduğunun anlaşılması imkansız özellikle bakılması lazım falan diyen var ama riske atamadım.

yazar yazmaz yazan yazar

@yazar anlasilmaz hocam anlasilsa da sikinti degil sorum o degil aslinda maksat bagkur odememek benim icin

optimistbakunin

+ biz muhasebe için sadece mukellef.co'yu kullandık. Muhasebeciye göre çok daha makul ücret ödeniyor ve daha kolay anladığım kadarıyla.
+ bankadan sirket için ayrı kart çıkarmadık, para yatırma/almak için ek ücret ödemeyeceğimiz bankalardan bir banka kartı çıkardık.

rakicandir

@raki fatura vb islemlerinizi nasil hallediyorsunuz
Ayrica banka sizin adiniza bi banka mi sirketinizin oldugunu karistirmadan mi cikardiniz

optimistbakunin
1

mobil görünümden çık