kanada'da bir sirket bizi ise almak istediginde hangi vizeyi cikartiyor?

intra-company transfer icin mevcut sirkette 1 sene calismak lazimmis. benim mevcut ulkedeki vizem bittiginde 1 seneden az calismis olacagim. bunun istisnalari yok mu? sirket icin yeterince senior olmak bir cozum degil mi?


 

Kanada da puana dayalı PR sistemi var. Avrupa'dan farklı olarak is teklifiyle değil oturumla giriyorsun sonra ne iş yaparsan yap.

PR olayının son yillarda zorlaştığı söylenmekte.

ferenc

intra company transfer için eğer orada (people) manager olacaksanız ayrı bir statüde uzun süreli (süresiz gibi birşey) visa alıyordunuz. visa ismini filan hatırlamıyorum. bunun içinse oradaki firmanın başvuru yapması gerekiyordu (eskiden). abd için de benzeri şekilde.

alfired

intra-company bile olsa buna kolay kolay hicbir firma yanasmaz, hele issizlik rekor duzeyde iken. asiri kalifiye, kanada'da bulunmasi imkansiza yakin birisi olmaniz lazim. bir de adam seni ulkende saati $10'a calistiriyorken neden buraya getirip saatine $50 vermek zorunda kalsin, o da ayri mesele.

cooperr

@cooperr; amerika'da bir faang sirketinde calisiyorum, adamlar ict yapiyor ama bana uymuyor. burada 2x kazanirken kanada'da x kazanacagim. adamlarin her turlu isine geliyor zaten ama boyle sirketler o tarz kucuk hesaplara girmiyor. vizem bitecegi icin son care kanada dusunuyorum. baya dusecek maasim yari yariya ama 1 sene sonra tekrar amerika'ya alacaklari icin cok problem degil.

@truenorth; amerika'dan gelecegim ama burada vatandas degilim. nafta vatandaslar icin. henuz law firm ile gorusmedik sabredemedigimden kendim bakiyorum. IRCC maillere donuyorsa supermis.

antikadimag
1

mobil görünümden çık