Yeni mezunum, haliyle pekçok yere başvurum oldu. İlgilendiğim veya çalışmak istediğim birkaç farklı alan var. E şirketinde ilgimi çeken bir iş için mayısın ilk haftasında başvuru yaptım ve görüşmeler yaptım, bu görüşmelerde tamamen dürüst oldum, bu işin ilgimi çektiğini söyledim, üçüncü mülakatımda başka nerelere başvurduğum sorulduğunda ilerlemiş durumdaki diğer iki üç başvurumdan bahsettim.

Bahsettiğim diğer başvurulardan bir tanesi g şirkerine mayısın ikinci haftasında yaptığım bir başvuruydu. Görüştüğüm yönetici, özellikle o başvuru için orası da çok iyidir şöyle şöyle bi tarafı var gibi bir yorum yaptı hatta.

Bir ay önce e şirketi ekimde başlamak üzere teklif yaptı, kabul ettim.
Bu hafta ise g şirketi hem maddi, hem yan haklar açısından daha tatminkar bir teklif yaptı. İkisi de ilgimi çeken, aynı sektörde olmasa da benzer kalibrede şirketler.

G şirketinin teklifini kabul ettim ve e şirketinin daha önce teklif yaptığını, kabul ettiğimi, ama istifa edeceğimi söyledim tamam dediler.

Fakat e şirketinden (yasal hakkım, başladıktan sonra 2 ay deneme süresi zaten) istifa etmek istemekle birlikte biraz utanıyorum.

E şirketi babamın oğlu değil, profesyonel hayattayız ama adamlara sizde çalışmayı çok istiyorum vs dedim zamanında.

E şirketinde benim işe alınmamla ilgilenen bir ik yetkilisi var, nasıl istifa etmem yakışık alır?

 

benzer bir durum kariyerimin başındayken bana da olmuştu.
en fazla 1 senede ne onlar ne siz hatırlarsınız.
arada anı diye anlatırsınız.
fazla uzatmayın hemen yarın ilk yöneticinizle paylaşın.

nuisance2

Daha başlamamışsınız bile yaptığınız şey istifa etmek bile sayılmaz. Kısaca daha iyi bir teklif aldığınızı ve o teklifi kabul ettiğinizi söyleyip teşekkür edin. Belki teklif yükseltecekler ve aynı şeyi g şirketine de söyleyeceksiniz :)

namandigurai

Zaten başka yerlere de başvurduğunuzu söylemişsiniz. Bunu da bahane gibi göstermeden cümle içinde geçirerek neden stfa ettiğinizi söylersiniz. "Sizle görüşürken de bahsetmiştim, başvurduğum G şirketinden teklif aldım" diye.

Onlar da hayırlısı olsun der biter. :D iş yerinden ayrılmak sevgiliden ayrılmak gibi bir şey değil. Bu kadar tasalanmayın. Herkes para kazanmak için orda. Siz giderseniz en fazla "yeni personeli elimizde neden tutamıyoruz" diye sebebine kafa yorarlar. Kimse alınıp bozarmaz, size de bir şey yansıtmaz.

akhenaten

Dürüstçe çalıştığın şirkete daha iyi şartlarda bir iş bulduğunu söylemen lazım.

Eski bir çalışan olsan elde tutmak için benzer şartları sağlarlardı veya hayatında başarılar dilerlerdi ama senin durumunda deneme sürecindeki bir çalışana yapacaklarını sanmam.

Utanacak bir şey yok, zaten ilgili şirkete de başvurduğunu söylemişsin.

kimlanbu

Bir an önce istifa edin ki, hem siz rahat edin, hem de sizin yerinize almak istedikleri adaylardan birisi işe girsin yazık olmasın. hayırlı olsun şimdiden.

alfired

@kimlanbu +1
Ayrıca adı üstünde deneme süresi.

encokbenisevinnolur

Uzuun süre önce başvurduğum bir kurum, artık onlardan ümidi kesip de yeni işime başladıktan 2 hafta sona teklif sundu. Ben de 2 haftalık personelken ayrıldım. Çıkarken de "sizden daha önce başvurduğum firma daha iyi teklif sundu" dedim. Çalıştığım birim ve İnsan Kaynakları birbirine girdi. Benim çıkmam orada halihazırda çalışan ve yeni giren personele zam yapılmasına sebep oldu.

birşeylersoracağım

adi ustunde deneme suresi, ayni sure icinde onlar seni kapinin onune koysa emin ol bir tek kisi bile yakisik aldi mi diye dusunmez 1 hafta sonra da o sirkette tek bir kisi dahi ismini hatirlamazdi.

deneme suresi olmasa dahi, bu tip durumlarda duygusal davranmamayi ya aci yolla ogreneceksin ya da bunu sana anlatan insanlari dinleyeceksin.

istifa dilekcene de "gordugum luzum uzerine su tarihten itibaren gorevimden istifa ediyorum" diye yazman yeterli. zaten 2 ay da olmadigi icin kimseyi baglayan hicbir sey yok.

bay b
1

mobil görünümden çık