Arkadaşlar en son 2019 da çıkmış kanun misal öncekinden OKB 30 idi 40 ile engelli orani vermişler tedavi ile kısmen düzelene.
Kişilik bozukluğuna baktım öncekinde PKB SKB SKB yani sizoid paranoid ve sizotipal %30 iken şimdi tüm kisilik tipleri hepsi %20 olmuş. Ama sorun şu Organik Kişilik bozukluğu %40 veriyor tedavi ile düzelmeyecek olana. Normal yani beyinsel nedenlerden olmayana ise %20 veriyorlar. Bunu kim belirliyor.
Şizofreni %40 %60 %80 bipolar ise %40 80 ve yeni düzenleme ile %0 tam düzelene vermişler. Onu da sanrisal bozukluklar gibi tam işlevselliği düzelen diye yapmışlar. Engelli raporu almak çok mu zor. Galiba 1 senelik tanı şartı var doktor tarafından verilen ama bunun için heyet de önemli.


 

her şey heyette bitiyor. son değerlendirme önemli. ne verelim buna diye son bi göz gezdiriyorlar basıyorlar oranı geçiyor.
ülkenin ekonomik durumu o anda alacağın puana dahi etkisi var.

jamswety

engel oranlarına dair yönetmelikte yayınlanan cetvel bakanlığa bağlı komisyon tarafından belli aralıklarla ihtiyaca göre güncelleniyor. tanı ve tedavi kriterleri değişen hastalıkların oranları zaman içinde değişiyor. hastanelerde hekimler de raporları güncel cetvelde belirlenen kriterlere göre derecelendiriyor.

engelli raporu almak aslında çok kolay. tabi bir hastalığınız olduğu ön kabulüyle. fakat raporun oranı kişinin durumuna göre değişir. çoğu kişi ötv indiriminden faydalanabilmek için %90 oran peşinde koşuyor. bu kolay değil elbette, ciddi sağlık sorunları olması lazım. yoksa sokakta elinizi sallasanız raporu olan birine çarpar.

sizin saydıklarınız psikiyatrik tanılar. psikiyatride tanı da tedavi de organik hastalıklardan farklı işler. örneğin bir kişinin bir bacağı yoksa bu tartışılabilecek bir durum değildir. başka bir hastalık tanısı için kandaki x oranının cetvelde belirtilen aralıkta olması somut, net bir kanıttır. psikiyatrik hastalıkların çoğunda böyle net bir veri elde edilememesi psikiyatriden alınan oranları da suistimale açık hale getiriyor.

rapor almak için gezeceğiniz branş hekiminin değerlendirmesi ve fişe yazacağı oran önemli. en son çıkacağınız ve sizi maksimum 5-10 saniye görecekleri heyette bir değişiklik/düzeltme kolay kolay yapılmaz.

kanatlı kontun müşfik öpücüğü
1

mobil görünümden çık