Evimize 125 metre mesafede bir ilkokul var, taşındığımız zaman kapalıydı, yıkıp yeniden inşa ettiler, bu yıl öğrenci almaya başladığını okulların açıldığı gün anladık. Okul giriş çıkış saatleri dahil hiçbir vakitte rahatsız edecek seviyede çocuk gürültüsü bağırtısı duymuyoruz, zaten okulun bahçesi bize göre çukurda kalıyor ve diğer tarafa bakıyor sanırım. Ama rutin olarak teneffüs/ders zili sesi geliyor, zil de değil, çocuk korosu gibi, bir şarkının 20-30 saniyelik kısmı gibi bir ses. Ve ben evden çalışıyorum ve bu sese çok kuruldum, duydukça dikkatim dağılıyor.

Soru: Bu ses seviyesi normal mi? Çevrenizdeki okulların zil sesini evden duyuyor musunuz? Gidip okula "allaseniz şunun sesini kısın, yoksa sömestr bitmeden ben deliricem" desek işe yarar mı?


 

Evimin yakınında okul yok ama muhtemelen hiçbir çözüm olmaz, evden çalıştığınız zamanlar için sound cancelling kulaklıklar belki çözüm olabilir çünkü inşaat gürültüsünü bile şikayet etseniz gündüz mesai saatlerinde serbest yanıtını alabilirsiniz maalesef dip dibe şehir planlamasından kaynaklı.

titanic kemancısı

Benzer bir mesafede istanbul'da aynı durumdayım.

Her pazartesi sabahın köründe megafondan "EVLADIMMM" diye bir sesle uyanıyorum :)

makbur

okul bahçesi ile bizim ev arasında bir sokak var sadece ve evet evdeyken okul zilini duyuyorum. evden çalışıyor olsam benim de rahatsız ederdi muhtemelen. sadece okul arazisi içinde duyulacak kadar değil de çevreye yayılacak kadar sesli zil çalmalarını ben de manasız buluyorum ama yapılabilecek bir şey olduğunu sanmıyorum.

elorelia

Ben alıştım, yan sokağımda okul var. Bi süre sonra duymamaya başladım tenefüs zilini. Yalnız bi ara anasınıfı için garip garip şarkılar çalmaya başladılar öğle arasında, ona biraz kıl olmuştum ama yapmıyolar artık onu da.

nolmus yani

anadolunun büyükşehir olmayan bir şehrinde küçük bir yerdeyim. benim de aşağı yukarı o mesafede okul var, özel günlerde yaptıkları törenler dışında ses gelmiyor. ve ben dağ başındayım, burada doğru dürüst trafik falan yok. sizin okullar acayip. ama bende de durup durup camdan bağıran karılar var. gürültüsüz yaşayamıyoruz

titanyum22

Evet duyuyorum ama bu bana kötü gelmiyor seviyorum zil sesini.

kaptan maydanoz

aynı durumdayız bizimkisi imamhatip ile yakın her gün "selam imam hatipli selam senin ruhuna" şeklinde bir müzikle yatıp kalkıp günü geçiriyoruz.

basond

şahsen benim ev alma kriterlerimin başında camiye ve okula yakın olmmama geliyor.
en başta hata yapmışsınız.
belki zabıtaya veya çevre şehircilik bakanlığına şikayet edip ses ölçümü yapılması istenilebilir.

my fault

Evimin yanında ilkokuldan liseye kadar 6 okul var. Hepsi de yürüyerek maks 3-4 dakikalık mesafededir. Zil sesi gelmiyor. Hiç duymadım. Sizinkisi normalin üzerinde bir seviyede muhtemelen ve idare farkında olmayabilir. Gidip görüşmenizde fayda var.

ruhen hastayim ben

evimin dibinde ülkenin ileri gelen bir eğitim kurumumun ilkokul orta ve lise kampüsü var bir duvar ayırıyor aramızı. Her türlü ses mevcut ama benim gayet hoşuma gidiyor okul yıllarım geliyor aklıma. ne güzel günlerdi deyip polyanna ya bağlıyorum deneyin.

jamswety

Oğlumun okulu 2 sokak ötemizde, yanındaki binada olmak istemem, sesi o kadar açmışlar ki kulak tırmalıyor.

Bahsettiğiniz gibi randon bir şarkının 10sn lik kısmı çalıyor.

kimlanbu

cimere yazin onu mudur gorur insiyatif alirsa sesi sadece okul icine verebilir veya desibeli dusurmesini isteyebilirsiniz

ala09
1

mobil görünümden çık