Japonca seçemediğim için(kontenjanlar dolmuş) rotamı Yunancaya çevirdim. Geçen sene biraz alfabe alıştırması yapmıştım ama bu sene her şeye sıfırdan başlayacağım. Aranızda bilen birisi varsa fikir edinmek isterim.




 

Ben 2 yil bilfiil ders aldim, gunluk konusmalari yapabilir seviyedeydim, hocam yunandi. Yunanistana gittikce de sohbet ederdim insanlarla. Deneyimlerimi yazayim;

-coook zor bir dil. Cok. Zamanlar (tense), kelime ezberleri falan cok zor. Harflerini ogrenmek inanin en kolay kismi :)
-pratik yapmak cok zor. Cok insan yok tr’de, pek de kullanilmiyor. Benim zamanimda cambly su bu yerlerde yunanca yoktu belki simdi vardir. Belkickonsoloslugun etkinlikleri takip edilebilir insanlarla tanisip sohbet etmek icin.
-fonetik olarak cok tatli bir dil. Dinlemesi ve konusmasi cok zevkli. Hala kelime ve cumle olarak hatirlamaya ve yunanistana gittikce kullanmaya calisiyorum.

Bol bol okuma ve konusma istiyor. Bunlari yapabilirseniz ilerlersiniz. Ama ingilizce almanca gibi 1-2 senede hop c seviyesi diye bir sey ummayin. Uzun zaman lazim yani.

mor oje

dostum nerdeyse 20 senedır yabancı dıl ogrenıyorum
ıstersen fare sempanze essek dılı ogren farketmez ne ogrenırsen ogren ıyı arastır o dılı konusan ınsan var mı etrafta dıye. bu cok onemlı.
mesela cınceyı hıntceyı mılyar ınsan konusuyor ama ben senelerdır karsılasmadım hıntlı ve cınlıyle belkı 1 tane gormusumdur ıstanbulda. bu konuda ayık olmanı tavsıye ederım.

suanda ben mesela ıspanyolca ogrenıyorum basıma geldı yanı mevzular. zar zor yapay zeka falan ucuza konuscak bısey buldum pratık yapıyorum.

senı tanımıyorum ama yerınde olsam boyle nereye gıtsen karsına cıkacak ınsanların dıllerını ogrenmeye calısırdım. -bir dost tavsiyesi

Zetnikov

bir dil secmen gerekiyorsa ben olsam ruscadan yardiririm.
yunancayi ogrenmenin bence pek bir esprisi yok.

cooperr

Ben Japonca seçecek ve onun üstüne ilerleyecektim(Rusça ve Japonca arasinda çok gidip geldim).

Ama bu dönem seçmelilerde tüm kontenjanlar dolmus 3 saat içinde o yüzden bu dönemlik bu dersi alip, geçicem. Umudum diger döneme kaldi.

Yourcousinmarvinberry

Okul Boğaziçiyse, ve Yunanca alabildiyseniz oldukça şanslısınız. Benim arkadaşlarım bırakın Yunanca, kürtçeden dahi alamadılar :) dil derslerine aşırı talep var. Almanca-Japonca-Fransızca gibi dersleri genelde 2. sınıf ve sonralarına veriyorlar. Eğer daha ilk senedeyseniz, kaybedecek bir şeyiniz yok bence. Sonraki seneler istediğiniz dersleri alana kadar oyalamaca olur yunanca.

substituent

mor oje + 1

ben sevdiğim, merak ettiğim için filan 3-4 sene kadar kursa gidip öğrenmiştim. yine de yunanistan'a gittiğimde ingilizce konuşuyorum. ama güzel bence, pişman değilim :) zaten öğreneyim de sonra işime yarar gibi bir plan yapılacak bir dil değil takdir edersiniz ki.

tepedeki psychedelic adam
1

mobil görünümden çık