uzun süreli bir ilişki yaklaşık olarak hangi zaman dilimlerinden oluşur?

sormak istediğim şu. aşağıda verdiğim aşamalar yaklaşık kaçıncı aydan itibaren gerçekleşir. örneğin arkadaşlarla tanışma/tanıştırılma 1. aydan sonra gibi.


Flört ve karşılıklı ilginin ortaya çıkması
İlk buluşma ve yüz yüze tanışma
Daha sık görüşme ve sohbet
Duygusal yakınlık ve güvenin artması
Resmi ilişki ve sadakat
Arkadaşlarla tanışma
Ortak aktiviteler ve sosyal çevrelere katılım
Birlikte seyahate çıkma
Birbirinin aileleriyle tanışma
Birlikte geleceğe dair planlar
Evlilik ya da uzun vadeli bağlılık kararları
Birlikte yaşama ya da ortak bir hayat kurma

 

bunun bir kurali yok. her iliski dinamigi farklidir. ama bu asagidaki süreclerin ardindan ayrilan cok oluyor. kendi gördüklerimi paylasayim.

ilk 6 ay laylaylom evresi. bu sürecin sonunda the talkun yapilmis olmasi, kücük bir seyahate cikilmis olmasi, cok yakinlarla tanismis olman lazim.

2.yilin bitisinde iliski evre gecirir. artik iki taraf da birbirini "cepte" görüyor. bu noktada ilgiyi, sevgiyi sürdürmeye calismak önemli. 2 yilin sonunda insanlar birbirini iyice tanimis olurlar. bu noktaya önemli bütün konular konusulur, evlilik, yasanilacak yer, cocuk vs

5.yilin sonunda artik mümkünse coktan evlenmis olman lazim. bu noktada iliski ciddi yipranmaya baslar. güzel günlerin üstüne bir sürü kavga, kötü olay, hatta bazen güvenin kirildigi yer (aldatma gibi degil illa ki), bir ton olay yasanmistir. yas ilerisiyle cocuk da gelmis olur. onun stresi, patirtisi vs.
5. yil cok kritik.

7. yil sonu: insanlar 7 yilda bir komple degisir. eger birbirine uyarak degismediysen, birlikte degismeye, uyuma gönlün yoksa ayrilik yoksa devam. birlikte de degismis olabilirsin ama cok degismis oluyorsun baslangictaki 7 sene önceki haline göre.

daha sonra 7+7+7 diye gidiyor sanirim. benim anne baba da 21 yildan sonra bosanmislardi.

robert bosch

Belirli bir süresi yok bunun, hayat bu, belli olmaz. Saydığınız maddelerden 1-4 arasını 1 ayda, 4-8 arasını 2 ayda geçmiştik bile son sevgilimle. Bir seneyi biraz geçkin de sürdü birlikteliğimiz. Geleceğe dair planlarımız ve evlilik vs konularında uyuşamadığımız için bir noktadan sonra, bitirdik. Yani hızlı başlayıp sakin de devam edebilir, her basamak birer ikişer ayla ya da yılla da ilerleyebilir. Değişkendir.

@stubborn inferno

karşılıklı aşk ve denklik varsa 2 sene içinde hepsinin tamamlanması lazım. fazla uzatmak anlamsız.

NowWeAreFree

robert -1
Yedi yılda bir değişiyor muyuz, neler diyorsun :)

büyük konuşmamak lazım. bir de toplum ya da aile baskısıyla bir adım atmamak. geri dönüşü yok.

gabe h coud

ayrılma ya da boşanma kısımları yok.

deartheodosia

Bunların gerçekleşme sırası ve zamanı sizin aile yapınıza, sosyal çevrenize, politik görüşünüze, ne kadar muhafazakar ya da açık görüşlü olduğunuza göre değişir elbette. Aynı şekilde size cevap verecek olanlar da kendi durumlarına göre cevap verecek ancak siz cevap verenlerle ne derece uyuştuğunuzu da bilemeyeceksiniz. Hiçbir anlamı yok kısaca.

Bunları bir sıraya koymanın da anlamı yok ki zaten? Online bir oyundaki en iyi itemler hangisi gibi bir simülasyon yapmıyorsunuz sonuçta.

akhenaten

kimse bahsetmemis ama bunun zamanlamasi yasa gore de cok degisiyor. belli bir yastan once, yani 17-18 yasinda tanistiysaniz evlenmek icin belki 10 yil beklemek gayet normal ama 37 yasinda tanistiysaniz ve farkindaligi yuksek olan biriyseniz daha kisa sure icinde karsinizdaki insanla bir gelecek kurup kuramayacaginizi anliyor, daha kisa sure icinde birlikte seyahate cikabiliyor ve daha farkli surelerde adimlar atabiliyorsunuz. tamamen taraflarin yasam dinamigine ve yasamlarinin neresinde olduguna gore degisir. mesela yas farki buyukse taraflardan biri daha kisa sure icinde ciddi adimlar atmak isteyebilir vs. Iliskiniz icin yapabileceginiz en buyuk kotuluklerden biri ve bence kendi yasaminiz icin, baskalariyla kiyas yapmak ve tam olarak kimin kabul ettigi belli olmayan o meshur 'toplumsal kabul gormus' kurallara gore yasamaktir.

kassiopeia

kendini baskalariyla kiyaslamamak +1
ama icinde yasadigimiz toplumun kurallarinin, gelenek göreneklerinin de bosa olmadigini unutma. bu dedigim daha cok evlilik, cocuk vs icin.

robert bosch
1

mobil görünümden çık