Buzluğunuza yaz sebze ve meyvelerinden koyuyor musunuz?

Ben bugün başlıyorum, turşu yapmayı da deneyeceğim. Geçmişte brokoli turşusu yapmayı denedim, görüntü güven vermedi yemedim. Salatalık, domates dururken neden brokoli turşusu yaptım kendim de bilmiyorum :))


 

domates sosu yapıp balkona ve yaz sebzelerinden yemekler yapıp derin dondurucuya atıyoruz.

babilfish

koymuyorum. mantıklı da gelmiyor açıkçası. ailelerden domates konservesi geliyor. onu kullanıyoruz da onun dışında buzluğa atılmış herhangi bir sebzeden asla tat almıyorum. mevsimde ne varsa onu yemek daha mantıklı geliyor. buzlukta şeftali saklayan bile duydum da ne gerek var diyorum içimden. bir de bir sürü uğraş et vs. bilmiyorum ya bu savaşa hazırlanır gibi kışa hazırlanma işi saçma geliyor bana.

elorelia

Domates harici hiçbir kışlık hazırlık yapmıyorum. Domatesi de öyle 40 50 kg falan alıp yapanlardan değilim. Sadece yemeklerde kullanıyorum. Onun haricinde yazın yaz meyve sebzelerini, kışın kış meyve sebzelerini yiyelim diyorum.

kullanicadi

nane kuruttum, biber de. buzluğa taze fasulye, menemen, ve kabak yemeği koydum. musakka da koycam. evet, pırasa, lahana ıspanak sebzesi var zaten ama çok darlandığın yerde prarik oluyor dondurucu. turşu zaten yaparız. sos vazgaçilmezim kahvaltılarda. ama benim sosum olmuyor ya.

bir tek kavanoz konserve becerim yok.

geçen sene çilek bile atmıştım öylece duruyordu dolapta, instagramda bi kadın çikolata akıtıp akıtıp çıtır yerken birde ben deneyim dedim bağımlısı oldum ama artık koymuycam. hem soğuk hem tatlı ürkütüyor sağlık yönünden.

geveze yazar

Tümden domates attım buzluğa. Geçen sene de yapmıştım, iyi olmuştu. Hiç hazırlıksız çok kolay oluyor. Bir de küp küp hıyar atıyorum cacığa koymalık. Başka da bir hazırlık yapmam.

inawen
1

mobil görünümden çık