Aslında nakit ev almaya parası yeten bir kişi 625.000 TL ( maksimum tutar bu kadar ) ev için kredi alıp araba alsa ve bunu 10 senelik çekse çok mu mantıksız?

Sonuçta kredi faizleri çok yüksek ama araba kredileri verilmiyorken araba değiştirirken peşin para baglamak yerine böyle kredi çekmek mantıksız mı?


 

bu teknik olarak imkansız olmalı ya, değil mi? ev kredisi dediğin evin kendisine, niteliğine ve tapusuna, o tapunun devrine vs. bağlı olduğu için hiç mümkün gibi gelmiyor bana.

harfitarif

Ev kredisi sadece evi satana ödendiği için o şekilde çekemezsiniz. Olmaz ama olsa bile 10 yılda 3 araba bankaya, bir araba kendinize alırsınız bu faizlerle.

orient blue

tek akıllı sen misin :d

ev kredisi çekebilmen için gerçekten ev alıyor olman lazım. kredi çekilince de eve ipotek koyuluyor satamıyorsun. satman için krediyi kapaman gerekiyor.

jelly bear

ev kredisi çekip boğazda köprü almak varken....

elorelia

Arkadaşlar bi zeki ben değilim ama sizler de tam okusanız aslında böyle tek akıllı sen misin demeyeceksiniz.

"Aslında nakit ev almaya parası yeten bir kişi"

Yani evi nakit almaya parası yeten bir kişi, bankadan konut kredisi çekecek ve evet biliyorum para evi satan kişinin hesabına gidecek ve satın alan kişinin cebinde nakit parası kalacak.

Aslında nakit ev almaya parası yeten bir kişi diye yazınca böyle detay vermeye gerek duymadım :)

Şimdi buna göre cevap verirseniz sevinirim.
Bana çok mantıklı geliyor, ayda 22.961,63 TL ödeyip 3,15 faiz oranı ile toplam
2.758.989,62 TL ödenecek.

liberal

@orient blue, evet faizler yüksek ama faizler düşünce tekrar yapılandırma şansım var. sonuçta ev kredisi bu. Bu yüzden ilerleyen dönemde faizler düşünce 5-6 ay içinde yapılandırma ile taksitlerimi düşürürüm gibime geliyor.

liberal

Ek masraflar (nakliye vb.) için biraz fazla kredi kullanmıştım ben. Ödeyebilecekseniz neden olmasın.

auroraaurora

Araba almak için ev mi alacaksın yani?

osssy

@ossy, sorumu okudugun için teşekkür ederim.

hayır ev alınacak para var ama 1 sene içinde araba da almak istiyorum, arabayı satıp ama arabalar için kredi çıkmıyor, ben de kredi çekip arabayı satıp kendime araba alayım diyorum. çok mu mantıksız?

liberal

Konut kredisi çektiğinde evi satın almış oluyorsun. Evi zaten alacak olsan yine hesap edilir belki ama araba almak için yanına ev almak çok mantıksız evet.

osssy
1

mobil görünümden çık