Dişi bir kedimiz var, canımız 9.5 yaşında, neredeyse hiç sokak görmemiş, daha süt kedisiyken annesini kaybetmiş ve daha 1 aylıkken sahiplendiğimiz bir prenses. kendisinin artık tansiyon/kalp problemi var ve her gün küçük bir doz tensinor alıyor. bunun haricinde şuan başka bir sorunu olmayan bir kedi fakat bir dönem yaklaşık 15-20 günlük tedavi gördüğü bir dönem olmuştu. hiç başka bir kedi ile iletişimi olmadı. üstümüze arkadaşlarımızın kedisinin kokusu sindiğinde dahi pek bi tepkisel. evine ortamına çok alışkın.

dün yeni otobanda evimize gelirken gece saat 2 bucukta benzin istasyonunda mola verdik. moladayken iki koca köpek bir yavru kediyi kovaladı ve kedi bizim aracımızın altına sığındı. 2 aylık kadar erkek bir ponçik, istasyona nası geldiği belli değil. muhtemelen bir tırın dorsesinden indi çünkü yerleşim olan bir yer değil. kuyruğunda 3-4 gün önce olduğu belli olan kocaman bir yara vardı ve kuyruğu kopmak üzereydi. benzin istasyonundaki arkadaşların da yardımı ile kediyi aldık ve gece veterinere getirirdik. kuyruğu yara yerinden zaten hemen kesildi, yarası temizlendi, antibiyotik yapıldı. her yeri kene pire vs. baya pire dökmüş dünden bugüne. yarın anestezi ile kuyruğu tamamen alınacak. 1 hafta kadar veterinerde kalacak. şimdi biz bu dostumuzu tedavi ettiriyoruz. tir tir titriyor hala ama yemeğini suyunu yiyor, veterinerler genel bir sağlık problemi görmedi. hayati bir riski de yok. peki iyileşince ne yapıcaz?

sahiplendirmeye çalışırız tabi ama o kadar güzel ki eşşoğlu eşşek, o kadar saçma sapan bi şekilde denk gelip bize sığındı ki başkasına da bırakmak istemiyoruz. zaten hep 2. kediyi isterdik ama cesaret edemedik, mevcut kedimizin veterineri de gerek yok yormayın zaten sağlık problemi var demişti bir sene kadar önce. bu yeni sıpayı aşılatacağız her şeyine baktırmaya çalışacağız ama corona/fip vs durumları, bizim kedimizin yaşlı olması ve strese girdiğine bağışıklık problemi yaşamasından korkuyoruz. deneyelim mi, ne önerirsiniz, ne yapmalı?

 

ben mecburen 2. kediyi aldim ama 1 yil oldu hala ilk kedi çok huzursuz bu yuzden egzama oldu vucudunda kasintili yaralar vs. digeri saga sola isiyor stresinden. surekli ayri odalarda tutuyorum her kedi ikinciyi kaldirmiyor belki bebek cagda olsaydi olabilirdi. o yuzden denemeyin diyorum

ala09

mutlaka deneyin ama zorlamayin, bu surede ufakligin asilarini vs tamamlarsiniz, duruma gore de yuva ararsiniz. her kedinin huyu bir olmuyor, senior olmasina ragmen yeni gelen kediyi cok kolay kabullenen kediler var, hatta daha mutlu ve hareketli olanini bile gordum. :)

aferin cok iyi dusunmussun

Deneyin tabii. Ev kedisi için 9.5 yaş çok yaşlı değil. Zaten öbürü yavru. Rahat domine edecek, ilk aşamayı atlatırsa iyi ki gelmiş dersiniz.

sibertenik

deneyin +1
denemekten başka yol yok gibi. ilk başta kavga dövüş kedilerin 1-2 hafta sonra koyun koyuna yattığına şahit oldum. sizin kedi büyük olduğu için karşılıklı kavga da olmayacaktır.

surprise
1

mobil görünümden çık