Sinan Ogan 90lı yılların başında devlet görevlisi olarak yurt dışındaki 1 maaşıyla yurt içinde 1 ev alabildiğini söylemiş. Bu nasıl bir maaş skalası?

x.com


 

wikipediadan alıntı:

Azerbaycan'ın bağımsızlığı sonrasında Elçibey'in cumhurbaşkanlığı ofisinde bir süre çalışmıştır.
1992-2000 yılları arasında TİKA Azerbaycan temsilcisi oldu.
Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezi (ASAM) Rusya Ukrayna Araştırmaları Masası başkanlığı yaptı.

cek

Asam vakfa ait olduguna göre Tika'dan bahsediyor olmalı. 92'de Istanbulda 100m2 ortalama bir ev 50bin$ civarı. Hadi başka yerde ortalama altı bir ev 25bin$ olsun ki düşük yazdım çünkü iki maaşın lüks eve denk geldiğini söylediği için kastettiği ortalama altı ev olamaz. Tika yurtdışı ülke temsilcisine ayda 25bin dolar net maaş mı veriyor?

osssy

Azerbaycan'da 90'da devletin 10bin dolar maaş verdiğini düşünüp bunda bir anormallik yok mu diyorsun yani?

osssy

2000 ocakta 5T ve 5bin kisi, ayda ort. 9bin dolar maaş yapıyor. Azerbaycan ortalama pahalılığın altında ve tika standart diplomasinin dışında. 92'de dahi bu maaşı alsa ortalama ev için en az 3 maaş lazım olmalı.

osssy

Daha nasıl data orient isterdin? Istediği evi almak/almamaktan bahseden kim?

osssy

Yazdım ama bakamadın sanırım

osssy

Sinan'in yakin zamandaki manevralarindan sonra hicbir dedigine inanmamak lazim oncelikle.

dovizle kazanan bir memur, ekstaralari falan da ekleyince 1 aylik maasla degilde 3 aylik maasla anadolu'da gunumuzde de alir.

cooperr

kuyruklu yalan.

yurtdisinda devlet harcirah veriyor. gunluk $100. ayda $3000 yapar. hadi lojmani susu busu karsilaniyor hic harcamiyor desek ayda $3k para. bu ulkenin sartlarina gore belirlendigi icin turkiye'nin oynak ekonomisinden bagimsizdir. yani hep $3k karsiligidir bu tarih boyunca.

ha $3k'ya turkiye'de ev alinabildigi bir donem olmus mudur bilen varsa soylesin. ben sanmiyorum.

yalan soyluyor yani. ben top tech sirketlerinden birinde calisiyorum 2-3 yildir amerika'da. istanbul'da iyi bir muhitte yeni ev alamiyorum.

antikadimag
1

mobil görünümden çık