felsefi olan ama dili ağır olmayan, hem popülist kişisel gelişim zırvalarını eleştirip hem de rasyonel motivasyon sağlayan, zaman zaman ezber bozan, okuyucunun kolay kolay bir kategoriye koyamayacağı, deneme türünde bir kitap yazarsam bunu bastırıp hayatımı kurtarabilir miyim?
bundan para kazanıp tek kitapla göreceli de olsa bir şöhret kazanabilir miyim?
böyle bir kitabın farklı dillere çevrilip okunması beni zengin eder mi?
ilk ve tek kitapta böyle bir başarı yakalamak pratikte mümkün mü?
kitap yazıp bastırmakla ilgili bana çok önyargılı ve olumsuz şeyler söylediler.

 

hayır. bu ülkede bütün yayınevleri siyaset ve para üzerine kurulmuştur, en solcu olanı bile. bağlantıların yoksa, pr denen tezek işini yapamayacaksan dünyanın en faydalı kitabını yazsan kimsenin umurunda olmaz. sorry.

titanyum22

2024 yılında zor o iş, PR falan olsa bile zor. Bahsettiğin özelliklerin hiçbirinin ilki olmayacaksın, bunların sadece birine denk gelmek isteyen tek tuşla yüzlercesini önüne serebiliyor. Üstelik kendini ve eserini bu kadar övenlerin işleri de genelde fos çıkıyor ama çevresindekiler pek söyleyemiyor ona. Boşa umutlanma derim. Bir YouTube kanalı açıp Enes Batur'un takipçi sayısını geçerek hayatını değiştirmeyi hayal etmek daha mantıklı şu devirde.

potasyum bebek

böyle bir örnek var mı ki? yok. olmaz o iş. kitap artık şu anda var olan bir işi destekleme aracıdır sadece. "biz bu konuda kitap da yazdık" diyebilmek içindir. yazdığınız kitabın etrafına bir "business" kurarsanız o zaman bir yere gelebilir.

colg fusion

olabilir denemekten bir şey kaybetmezsin. belki çok tututlacak ne biliyoruz. ben alırım ruhuma iyi gelecekse, yönümü daha güzel tayin etmemde yardımcı olacaksa.

hayatınızı buna adamadan ek iş ya da hobi olarak deneyebilirsiniz.

ben de hayatımda beni çok etkileyen bir dramı kitaplaştırmak istiyorum. bu durumu yaşayan birçok kadın için iyi gelceğini düşünüyorum yaşadıklarımın. ve dilimi etkili kullandığımı çok kişiden duydum. ama hem maddi kaynağım yok hem de henüz daha çok yetersizim belki ömrümün son demlerinde yaparım zira bunu bir ego malzemesi haline getirmek istemiyorum. bu yaşlarda yaparsam .tüm kalkabilir ve hoş olmayan hatalar yapabilirim.

geveze yazar

Yazmak istiyorsanız yazın da beklentileriniz inanılmaz yüksek. Yazacağınız kitap dediğiniz tüm özelliklere sahip olsa bile (lafım kişisel olarak size değil ama bu özelliklerin hepsini içeren bir kitabın var olması ihtimali bile çok az geliyor bana) yine de hiç tutmayabilir. Kitap yayın dünyası inanılmaz rekabetçi. Çok iyi pazarlama yapmanız gerekiyor en baştan. Çoğu yazar zaten 2. iş gibi yapıyor yazarlığı, ekmeğini sadece yazarlıktan çıkaran az bir kısım.

peki madem
1

mobil görünümden çık