bir çiğ gıdanın üzerine hepatit b ve hiv virüsleri "açık yara ile vücuda girdiğinde bulaşacak dozda" bulaşsa biz de onu yesek -sindirim sisteminde kanama yok- bize de bulaşır mı?

öyle bir durum olmadı bulaşmanın doğasını kendimce anlamaya çalışıyorum. neden kan yoluyla bulaşıyor da mideden bulaşması zor oluyor gibi.


 

Hiv pozitif bireyler kurumsal firmalarda iş hayatlarına devam ediyorlar. Gıda ile bulaş söz konusu olsa en başta iş yeri hekimleri buna izin vermezdi.

HellKeePer

Öncelikle hepatit vücut dışında uzun süre yaşayabilir ve enfeksiyona neden olabilir ama HIV (aids virüs değil) virüsü vücut dışında çok kısa süre hayatta kalır ve istatistiksel olarak bu şekilde birini enfekte etmesi pek mümkün değil, yani hepatit b virüsü dışarıda 1 hafta yaşar ama HIV virüsü birkaç saat yaşar ve ikisi de bahsettiğin şekilde bulaşmaz, hatta HIV virüsünün bulaşıcılığı hepatite göre çok zordur özel bir çaba harcanmıyorsa.

Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet

kan ve genital sıvılarla bulaşabilir. kan, sperm, vajial sıvı yoksa veya enfekte birinin kullandığı bir şey vucuduna girmediyse bir şey olmaz.

esasen kan yoluyla bulaşır. cinsel ilişki ile ya içe boşalma olması ya da uzun süre penetrasyon gerekir.

ferenc

sadede gelelim.

hepatit b'nin bulaşması hiv'den daha kolay. hekim abilerimden duyduğum bu. hepatit aşısı bedava sağlık ocağında yapılıyor.

yurtsuz john

annem hepatit b taşıyıcısı olduğunu bana hamileyken öğrenmiş, babama geçmemiş düşünün.
hasta değil bu arada annem dediğim gibi taşıyıcı ama kendisi de bu yüzden düzenli olarak tetkik yaptırıyor takipte. geçene direkt hastalık da yapabiliyor.

tabi ki o zamandan beri ben, kardeşim ve babam hepatit aşısı olduk oluyoruz düzenli. sağlık ocaklarında antikor seviyenize de bakıyorlar. düzenli hepatit aşısı olunuz oldurunuz lütfen

Hallegadola
1

mobil görünümden çık