10 ay önce motosiklet kazası sonucu köprücük kemiğim parçalı kırıldı. 6 vida ile titanyum plaka ve 2 adet de harici vida ile kemik birleştirildi. Çok şükür ciddi bir şikayetim yok. Dokununca farklı hissettiriyor, bazen psikolojik olarak içimde metal olması fikri rahatsız ediyor ama istediğim gibi spor yapabiliyorum, hareket kısıtım yok.

Doktor ile konuştuğumda sana bağlı istersen çıkarırız dedi ama karar veremiyorum. Yaş 31, motor sürmeye devam ediyorum, sahada çalışan biriyim. Durum böyle, sizin fikriniz nedir, siz olsanız ne yapardınız, niye yapardınız?


 

Benim kol dirseğim parçalı açık kırıktı. 2 tane uzunca platin ve vidalama yapıldı. 1 sene sonra çıkarttırdım. Dokunduğumda veya masaya koyduğumda sizin de dediğiniz gibi değişik hissettiriyor. Ayrıca belli bir süre sonra vidaların ve ve plakanın üstü doku(et) kapladığı için çıkmama ihtimali falan oluyor demişti. Ayrıca o dokuları kazıyıp aldığı için ameliyat sonrası ağrı olabiliyor. İmkanınız ve zamanınız varsa çıkarttırın bence.

RojoElefante

benim de bacakta var plaka + 8-10 vida. kalsın bir zararı yok. dokununca farklı hissettiriyor evet ama alışıyorsun. bence uğraşma kalsın. her operasyon risk taşır. şikayetin yoksa risk almaya gerek yok

erty_ksk

benim doktorum vücut herhangi bir tepki vermediği sürece kalmasında zarar yok demişti. 10 yıldır mutluyuz kendisiyle.

psikolojik kısmı çok rahatsızlık vermiyorsa durduk yere ameliyat süreçlerini tekrar yaşamayın boşuna.

zakk
1

mobil görünümden çık