Önce, plugin hybrid mi?

Evden çalışıyorum, şehir içi trafiğinden uzaktayım ama kışın orman, kar, buz nedeni ile 4x4 suv bakıyordum.

Şimdi ikinci araç olarak kullanmak üzere bir araba bakıyorum. Ev müstakil ve şarj etme olanağım var. İstanbul dan günübirlik Yalova, Tekirdağ, Kocaeli filan gider gelirim, şehirde işim olursa halleder dönerim (git gel 40km) diye düşündüm.

Plugin hybrid mantıklı mı? Bunlarda da piller eskidi, kapasite düştü mevzusu var mı?

1.5-2 milyon arası düzgün birşeyler var mı yoksa üstüne çıkmak mı gerekir?

 

ikinci el cift motorlu tesla alabilirsiniz bence cok daha mantikli olur www.sahibinden.com

tahtakafa

Çok iyi bilmiyorum ama belli yıllık belli bir kilometrenin altında sürüş yapacaksanız elektrikli araç çok pahalıya geliyor. Plugin hybrid'lerde de aynı şekilde olsa gerek.
Evet elektrik akaryakıttan çok daha ucuz ama pilin 1 yıl daha eskimesi de ciddi bir para. Hele de ikinci araç olarak diyorsunuz. Konunun o kısmına da mutlaka bir göz atın.

michael_knight

Elektrikli araç (Türkiye’de) hiçbir senaryoda pahalıya gelmiyor, tersine ucuza geliyor, hele ki evden yavaş da olsa şarj imkanınız varsa.Hiç pil ömrünü doldurup pil değiştirmek zorunda kalan birisinin hikayesini okudunuz mu? Pil ömrünü doldurana kadar 4 araba eskitirsiniz. Ben olsam EV alırım. İçten yanmalı motor oldu mu servis öpüyor, vergisi de cabası.

Standart bir benzinli 100 km’de ortalama 7 litre yakar, o da kabaca 300 lira yapar. EV ortalama 14 kWh harcar, evde 2 liraya şarj edince yuvarlak 30 lira yapar. Arada 10 kat fark var. Servis maliyeti yok, vergisi daha düşük. Konfor kısmını söylemeye gerek yok.

orient blue
1

mobil görünümden çık