Selamlar herkese!

Yurtdışında ve biraz zor durumdayım o yüzden bilgisi olanlar yazarsa çok sevinirim. Yaklaşık iki haftadır boynumun sağ altında (ensenin biraz altında) sıkışma yanma benzeri bir hisle ağrı vardı. Ağrı, çanta taşıma ve düşük bir masada pc karşısında oturma gibi zamanlarda ortaya çıkıyordu. Su an çok tatsız bir kıvamda. 10 dk bir şey taşısam kafamı sağa sola oynatmakta zorlanıyorum ve ağrı yaşıyorum. Uzandığım an hiçbir şeyim kalmıyor ve rahatlama geliyor. Sağ kolumu gevşek vaziyette konumlandirinca da rahatlıyorum. Bir şekilde sağ kolla ilişkili anladığım kadarıyla. Hiçbir his kaybı, ağrı vs yok kolumda. Bütün ağrı ense altı sağ tarafta toplanıyor. TR’ye dönünce direk doktora gideceğim fakat şimdilik yan etkisi olmayacak basit bir idare etme biçimi tavsiye eder misiniz? Hiç kas gevşetici vs kullanmadım bu güne kadar, kasla alakalı olup olmadığını bilmediğim bir şey için kullansam zararı olur mu? Çok teşekkürler şimdiden.


 

Kas gevşetici hap (mide sorunun yoksa) , kas gevşetici krem, Ağrı olan yere 15'er dakikayı aşmayan buz kompres, ortopedik yastık

ve ilk fırsatta hekim kontrolü,
işe yarar diye düşündüm.

Geçmiş Olsun.

Mirket

Geçmiş olsun öncelikle.

Hemen dönüşte doktora dediğiniz gibi. Doktor değilim sadece hastayım, ona göre dikkate alın lütfen.

Anlattıklarınız direk boyun düzleşmesi ve boyun fıtığı gibi problemleri çağrıştırdı. Doktora gidene kadar idare etmek için uygulanabilecek şeyler çoğunlukla boyun kaslarınızı gevşetmek için olacaktır. Uzun vadede onları güçlendirmeniz, çalışma ergonominizi düzeltmeniz, sağlıklı bir postüre sahip olmaya dönük spor yapmanız ve stresten uzak kalmanız gerekir gibi şeyleri hemen sıralıyorlar bu mesele için de.

Boyun kaslarınızı gevşetmek için bence soğuktan uzak durun. Zorlancak hareketlerde bulunmayın. Şu an spazmik olduğu için esnetmeye falan da uğraşmayın. Denildiği gibi kas gevşetici hap/kreme erişiminiz varsa edinebilirsiniz. Sıcak su torbasıyla yatarak gene sıcak bir gevşetme yapabilirsiniz. Veya eczane, market gibi yerlerde satılabilen sıcak kompres bantları (türkiye'deki yakı benzeri) sizi bir miktar rahatlatabilir. Bir örneği aşağıda. Tekrar geçmiş olsun ve lütfen geçse bile ihmal etmeyin. Bir sonraki hatıtlatması daha ciddi/kötü olacaktır

www.dm.de

jnlbnnn

Teşekkür ederim cevaplar için

yol

Kısa süreli soğuk kompres, ödem dağıtmak için,
Sürekli sıcak tutmak, kasları gevşetip ağrıyı azaltmak için.
İkisi de var yani
Yanlış ifadeler değil.

Mirket

pc başında fazla zaman geçiriyorsanız mouse kullanımı da tetikliyor olabilir. laptop mouse'u kullanıyorsanız, büyük boyutlu mouse ile değiştirin. mouse kullanımı için bilek dinlendirici edinin. en önemlisi koltuk yüksekliğinin masa başındaki oturuşunuza uygunluğunu kontrol edin, birinden birini değiştirmeniz gerekebilir.

tnz
1

mobil görünümden çık