101 kilodan 85 kiloya düştüm.
son 15 gündür de crossfite başladım, baya istediğim görünüme yaklaştım sayılır. şimdi kalan göbeği yok edip biraz vücudumu yukarı çekmeye çalışıcam.

ben tabi ciddi diyetler yapara kgeldim buraya.
şimdi sporla birleştirirken dengeli gitmek istiyorum.

kilomu kesinlikle arttırmadan, sporda kas yapabilmek istiyorum ama nasıl bir beslenme programına girmeliyim?

genelde öğlen 2 gibi ilk öğünümü yiyip daha sonra 4-5 gibi son öğünümü yiyip günü tamamlıyorum.
bu şekilde nasıl beslenmem gerekiyor? full protein mi yüklenmeliyim, kaç kalori almalıyım vs. vs.

178 boyundayım, dediğim gibi 85 kiloyum şuan.

 

Bro kilonu arttırmadan nasıl kas yapabilirsin ki kas kütlesinin de bir ağırlığı var kas aldıkça değişecek yani kilon. Ha yağ yakarken yağdan kalan boşluğa kas koyayım dersen o matematiği sen tutturamazsın, diyetisyenler hiç tutturamaz, teknik olarak da çok mümkün değil yani hiç spor geçmişin vs yoksa belki olabilir ama onun dışında yağ kaybederken kas kazanmak çok zor çünkü birbirine zıt süreçler, sen kas almak için ihtiyacından fazla kalori alacaksın, onun için de kas kazanırken yağlanman bile doğal bşr hale gelecek. Bu kadar yağ kaybettikten sonra sana korkutucu geliyor bu ama süreç böyle işler her zaman. Benim önerim bu işten anlayan hoalar var onlara bir bak, bütçe ayıramam dersen de internette kalori cetvelleri var orada kas kazanmak için total kalori miktarını ve onların karb. yağ ve protein olarak makro dağılımları var, onlara göre beslenebilirsin. Kas almak isteyen bireyin karbonhidrata ihtiyacı proteinden daha fazladır bu arada ama senin önce zihnindeki bu "kilo alma" bariyeri aşman lazım.

Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet

kaleci +1

ulaştığın yağ oranından memnunsan kalori açığı vermeyi bırakacaksın bir kere. hem yağ yakayım hem kas yapayım olayı ilk spora başladığında olur o da çok sürmez. clean bulk şeklinde ilerleyip min yağlanma max kas yapmaya odaklanacaksın. buradan makrolarına falan bakabilirsin.

www.agirsaglam.com

archmeister8

@arch @kaleci

aslında daha yağ oranımdan memnun değilim. yani yağ oranıma baktırmadım ama göbeğimde rahatsız oldugum bi yağ birikintisi duruyor, 3-4 kilo daha gittikten sonra anca istedğim seviyeye gelir. o zaman ben spora devam edip kas kısmını henüz kafaya takmayayım, önce şu yağdan kurtulayım?

tchuck

Bro vücutta belli bir yağ oranı zaten kalacak onlardan kurtulmaya uğraşma 3-4 kilo fazlam var diyorsan diyeti bırak artık kas alımına odaklan kas oranın arttıkça yağ oranın otomatik olarak düşmüş olacak zaten, 3-4 kilo kas alırsan mevcut yağın gözüne batmaz diyet uzadıkça kas kaybı da artıyor çünkü, zaten önümüz kış off sezon başlıyor 4-5 ay clean bulk yap yap mart-nisan gibi de küçük bir diyet yaparsın yaza karın kasların hazır olur :)

Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet

kalori hesabı yapıyorsan kas kütlesini artırmak için +250 ila 500 cal günlük geçmeye gerek yok. protein ağırlıklı, lifli carb ağırlıklı devam. çok ciddi diyet yaptıysanız bazal metobalizmanızı umarım çok düşürmemişsinizdir. ciddi kalori açığı ile uzun süre kilo verenlerde bazal metabolizma da düştüğünden biraz denge şaşıyor.

ilk başta kilo almadan kas alıyormuşsun gibi gelecek ancak gerçek sonuç için diğer arkadaşların yazdığı gibi kalori fazlası mecbur. önemli olan ağırlık antremanındaki devamlılığı tutmak ve min 3 gün iyi bir antreman yapmak. dinlenmelere mutlaka dikkat etmek. compound antremanlar bu süreçte daha etkin olur ve eğlenceli olur fakat mutlaka hoca eşliğinde yapın ki deadlift vs bel problemi yaşanmasın.

yağ durumu da şuan odklanılacak bir durum değil. bu süreçte zaten devamlılık sağlandığında kas kütleniz arttıkça vücudun ihtiyacı olan kalori miktarı artacak ve yağlardan kurtulmanız da kolaylaşacak.

awlmi
1

mobil görünümden çık