Reading, writing, listening açısından gayet iyiyim. Altyazısız dinlerim, sık sık İngilizce roman okurum. Kelime haznem de geniştir.

Sadece speaking sırasında yazılı olarak görsem veya birinden duysam anlayacağım kelimeler aklıma bir türlü gelmiyor ve söyleyemiyorum.

Neden böyle oluyor bilmiyorum. Günlük İngilizceye ait resmen toplam 50-60 kelimeyle konuşuyorum. Bunu nasıl düzeltebilirim?

Genel tavsiye kelime çalışmak ama ben o kelimelerin anlamlarını zaten biliyorum. Sadece konuşurken nedense aklıma gelmiyor, bunun yerine ne desem diye düşünürken en basit karşılığını tercih ediyorum.

 

Reading reading pratiğiyle writing writing pratiğiyle speaking de speaking pratiğiyle ilerliyor. Bir de kendinize bakın bakalım ingilizce konuşurken kaygı seviyeniz yükseliyor mu. Eğer öyleyse kaygılıyken kelimeleri hatırlamak da zorlaşıyor.

but that was just a dream

konusma pratigi yapmadan gelistirmeniz imkansiz bunu. surekli duymaniz ve cevap vermeniz gerekiyor. yapay zeka programlari goruyorum konusma pratigi yaptiriyor, onlarla gunluk calisin bence.

in vino veritas

Kendinle celisiyorsun

Zetnikov
1

mobil görünümden çık