Merhaba, nezle oldum galiba. Sürekli hapşırma, burun kaşıntısı ve göz sulanması var. Yarın bu şikayetler daha da artacak muhtemelen ve haftaya şehir dışına çıkacağım. Bitkisel tarifleriniz var mı? Yani lütfen tavuk suyuna çorba yazmayın :) yine tariflerinizde bal da olmazsa sevinirim. Hayvansal hiçbir şey olmasın lütfen teşekkür ederim.




 

Alerjiyi tarif ediyorsun. Eczaneden reçetesiz satılan bir antihistaminik alıp kullansan iki günde toparlarsın diye düşünüyorum.

Geçmiş olsun.

Mirket

Gerçi bal olmasın demişsin ama ben çocuğumu sarımsak bal limon kürüyle düzelttim. İstersen sarımsak limon olarak dene. Yalnız sarımsağı ezmen gerekiyor öyle antibiyotik etkisini tam gösteriyormuş. Aman yakmasın diye bütün yutmak işe yaramıyor yani.

İki senedir yapıyorum bunu haftada iki üç gün hasta olmasa bile veriyorum. Hastalanınca arttırıyorum sabah akşam birer diş sarımsaktan. Bütün sınıf kırılıyor biz en son iki sene önce antibiyotik kullandık. Üstelik çocukluk çağı astımı olan nanemolla Bi çocuktu. Hastalanmayancocuk instagram sayfasında görmüştüm

kullanicadi

Naneyi biraz kaynatın. Üzerine limon sıkıp sıcak sıcak için. Artı yaş zencefili elma gibi çig çig yiyin o da çok iyi gelir. Ben de geçen hafta sizin gibi olacaktım. Zencefili çok ince ince dograyıp içine 1 kaşık bal attım ertesi sabah hastalıktan eser kalmamıştı

limonlu eksi

Bol dinlenme ve bol sıvı

jülsezar

sinüs temizleme aparatını deneyebilirsin denemediysen. pek bitkisel olmadı ama en azından hayvansal değil, plastik.

titanyum22

@jülsezar ve @titanyum22 +1

Bitkisel ıvır zıvırlar, nane, sarımsak vs nezleyi iyileştirmez. Bol su için, iyice dinlenin, sinüslerinizi temizleyin, dengeli beslenin bunlar yeterli. Yani dengeli beslenmek önemli tabii ama sarımsağı ezdin limon damlattın diye vücuduna bağışıklık +9 buffı gelmiyor maalesef

nundu

Nundu vallahi ben de senin gibi düşünüyordum ama ventolin cortair makrol üçlüsü çok sık yazılan oğlum vardı. İstisnasız her ay bak. Ne zaman şu sarımsak kürünü görüp deneyeyim dedim çocuk ayakta iki burnu akarak atlatıyor. İki senedir antibiyotik hava veya nezle grip ilacı kullanmadık sadece iliadin. İlkokul şartlarından bahsediyoruz bir de sürekli hastalık kol geziyor kışın sınıfta, 30 tane çocuklu bir ortam.

Bir de şöyle bişi var nezle zaten hiçbir şey yapmasan da 5 6 günde geçiyor. Rhinovirüs kaynaklı çoğu, zaten virüs olduğu için semptomatik tedavisi var.

Abfen sinus rinse in pediatri olanını kullanıyorum onun da faydasını gördüm ama nezlede değil de daha çok sinüzitte işe yarıyor. Benim oğlan ona sümük makinesi diyor. Sapsarı kopkoyu sümüğü silip atıyor iki günde

kullanicadi

Arkadaşlar önerileriniz için çok teşekkür ederim. Yazdıklarınızı yapmama fırsat kalmadan kendiliğinden geçti. Sabah kalktığımda çok iyiydim şimdi de iyiyim.

Acılı şalgam suyundan şüpheleniyorum bu şikayetlere acılı şalgam suyu mu sebep oldu diye :))

rock n roll
1

mobil görünümden çık