Araç daha bakıma girmeden yetkili servis 2020 çıkışlı olduğu için yaşına bakarak standart 60.000 km bakımı yapılacak ona göre gelin bütün parçalar değişecek deniliyor, bu bana saçma geldi. Herkes bu şekilde mi yaptırıyor? Başka güvenilir bir yer bulmayı düşünüyorum eğer standart uygulama değilse. Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.




 

bakımlar yıl veya km olarak yazar 60km bakımı 60km veya 3 yıldır (salladım yılını)

servis işi kitabına göre yapar

güvenilir yer bulursanız neyin değişmesi gerektiğine bakarlar ona göre gerekli olanları dğeiştirirler

jülsezar

bakım periyodları genelde yıl veya kilometre (hangisi daha önce dolarsa) diye belirtilir. bu nedenle normal.

eski arabamda ilk 5 yıl sadece 10000km yapmıştım, her sene bakıma götürdüm.

inheritance

bazi parcalar kullanilmasa da yada az kullanilsa da yil ömrünü doldurdugu icin degismeli.

c1b2k3

belli bir yıldan sonra büyük bakım diye bir bakım yapıyorlar. km yapmasanız bile kayış akü ıvır zıvırın bir ömrü olduğu için yetkiliservis checklist ile bunlara bakıyor ve değiştiriyor. emin değilim ama fren diskleri vs de bakılıyor. benim de aracımın km'si çok az olmasına rağmn büyük bakım adı altında bir çok şeyini değiştirmişlerdi. biraz masraflı oluyor ama servis, işini kuralına göre oynuyor. bütçeniz yeterliyse yaptırsanız iyi olur.

exlibris

arabanın ağır bakımları 60 ve 120bindir. servisler yıla göre hesaplar. @jülsezar +1 güvenilir bir özel servis falan yok. kitaptan şaşmayın bence. belli parçaların ömüleri var ona göre ayarlıyor servisler.

mikahakkinen

binekarac.vw.com.tr

T-roc için örneğin bu linkte kaç bin bakımı olmalı ya da kaç yılda bir olmalı şeklinde yer alıyor. Aksi olmadığı sürece bu tarz listeleri dikkate almanız gerekmektedir.

2020 yılında 40 binde aracım, servisin süresi şubat ayına kadar 15 bin km yapamayacağım için yine yıl süresinden kaynaklı bakım yapılacak.

Marka ve servis bilgisi iletebilirseniz diğer arkadaşlarda bu tarz konularda değerlendirme yapabilmesi adına referans olur.

c0sh_kun

Onlar senelik 15.000 km yaptığınızı varsayıyor. 4 yılda da 60.000 km yapıyor
Bütün parçalar değişecek derken trigger kayışı, fren balataları vs bir çok şey işin içine girer ve verilecek tutar daha fazla büyür sonra o kayışları araca değil araç sabine bağladıkları hissi de maalesef edinilebilir.

Sanırım temelde filtreler ve motor yağı hariç diğerlerinin değişimine şimdilik gerek yok.
En iyisi sizin araçların bakım işleriyle ilgilenen bir namuslu bir ustayla görüşün. ayrıca araç modeli için açılan Facebook gruplarına da bir sorun.

diyecevaplandı
1

mobil görünümden çık