özet geçebilecek var mı acaba ne işe yaradıkları konusunda?

yazı okurken goruyorum sureklı. olayı farkı nedir tam olarak net anlamadım.


E-vize
varışta vize
elektronik seyahat vizesi (eta)

 

e-vize bizim için 3. dünya ülkelerinde anca vardır, hiç görmedim. ama İngiltere vatandaşıysan misal amerika'ya gitmek için online başvuruyorsun 24 saate vizen hazır oluyor.

varışta vize, misal mısır, kapıda 25$ verip 3 aylık vizeni alıyorsun

eta için örneğin kore, sözde vize yok ama k-eta ya başvurman lazım, online vize gibi, misal Kore'den iki kere red yedim, 3. ye acenta aracılığıyla başvuracağım.

kimlanbu

@kimlanbu

hocam tr degilde saglam bı pasaportun var diyelim. bu vizelerle basvurursan alman garantı oluyor mu yoksa adamların kabul etmeme sansı gene oluyor mu onu merak ettim

misal ingiltere pasaportu ile bu enteresan vizelere basvursak gene red yeniyor mu yani yüz yüze degil yada pasaportumuz kalite ya o bakımdan emın olamadım. bi avantajı yada dezavantajı var mı normal vize basvurusundan.

Zetnikov

çok çok büyük ihtimalle garantidir ya. Ama bu tür vizesiz gezip tozanlar süre olaylarını bilmeyebiliyor, redditte çok gördüm 90 günden fazla kalmış halbuki kalamaz. Bu sebeple atıyorum ABD vatandaşı normalde vizesiz girebildiği Avrupa ülkesine sonra alınmıyor veya uyarılıyor. Bu tür şeyler duydum.

Ama İngiliz bi tanıdığım ABD'ye gitmeden bi form doldurdu, e-vizesi hemen geldi sanırım o kadarlık bişey.

Son zamanlarda İngilizlere AB bişey çıkardı, 7 pound ödeyip bi form doldurmaları gerekecekmiş ve sanırım kalacakları yeri vs. soracaklar yine. Uygun bulunmayanı yine almama hakları var ama çoook nadir olur bence. Geçmişte Londra'da gece içip trene atlayıp Paris'te uyanan adamın haberi falan vardı, bu bir tık zorlaşır belki.

nhk ni youkosu

Öncelikle bir devletin diğer bir ülke vatandaşını arada vize olup olmamasından ya da vizenin çeşidinden bağımsız, ülkesine almama hakkı her zaman var.

Bazı ülkeler arasında direkt vize serbestisi var; mesela Gürcistan'a elimizi kolumuzu sallayarak, önceden haber vermeden, gidebiliyoruz. Ancak bazı durumlarda bir vize serbestisi olmasına rağmen öncelikle bir nevi gideceğini haber vermek gerekiyor. Mesela İngiltere'den Amerika'ya seyahat için "Electronic System for Travel Authorization" ya da ESTA var. Bu, bir vize değil, kabaca "Ben oraya gelmeyi düşünüyorum" gibi bir bildiri. Bu da çeşitli nedenlerle reddedilebilir tabi ama şartları sağlayan bir İngiliz vatandaşıysan reddedilmesi için bir sebep yok.

salihdt
1

mobil görünümden çık