yolları hiçbir şekilde ezberleyemiyorum, çok zor, bin kere geçsem de aklımda kalmıyor, bunun psikolojide bir adı ve ilacı var mıdır merak ettim...




 

Ben de öyleyim, normalde ezberim çok iyidir ama görsel hafızam kötü galiba aynı yere 100 defa da gitsem 101. defa navigasyonsuz gidemem buna yer-yön özürlülüğü deniyor ve tedavisi yok.

Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet

Valla evine ilk 1 ay boyunca google map'le giden biri olarak önerim google map/ konum kullanmamak. Bu tür uygulamalar mekan hafızalarımızı köreltiyor. Bunlara güvenip etrafta olanlara kayıtsız kalıyoruz ve bu da farkındalık düzeyimizi düşürüyor. O sebeple ne kadar az kullanılırsa o kadar mekansal hafıza da gelişiyor diye düşünüyorum.

Amaranta ursula

Yer yön duygusu zayıflığı
Kadınlarda genelde vardır.
Bazı erkeklerde de görülür.
Derecesi farklı oluyor tabii ki

Mirket

Benim babam da öyle, annem de tam tersine gece bile olsa ilk kez gittiği yeri unutmaz anında eliyle koymuş gibi bulur.

İlacı yok, çözümü varsa da mutlaka çok çalışmaktır, beyni şartlamaktır vs. Çok da takılma, çok da problem değil yani.

muhayyer divan

Yön bulamamayı kadın-erkek özeline indirgemek de cinsiyetçiliğin en salak hali olabilir bence. Herkeste olabilir bu yapacak bir şey yok, yön bulma aletlerini ne kadar az kullanıp kendini zorlarsan o kadar düzelir herhalde.

Bir ben var benden şurada

Yontem biliyorum oda yolda giderken tabelalari ezberlemek yada enteresan bisiler bulup kafaya kazimak

Zetnikov

Yer yön duygusu konusunda büyük sorunları olan erkek bireyim. Yıllardır eksikliğini çektim ve yıllardır da araştırıyorum, sebebini, çözümünü.

Ve evet. Yer yön duygusu istisnalar dışında erkeklerde daha gelişmiştir.
Bazı konularda erkekler daha üstün ve bazı konularda da kadınlar daha üstündür.

Renk algısı konusunda kadınlar üstündür demek erkekleri aşağılamak değildir.

Her konuyu cinsiyetçiliğe bağlamak herkesi kadın düşmanı ilan etmek ezikliğinden de kurtulun artık.

Gidin okuyun araştırın biraz. Komik oluyorsunuz. Güldürmeyin kendinize.

Son söz: Kadın ve erkek eşit değildir. Farklı yaratılmıştır. Ancak kadın ve erkek hakları eşittir. Örf adet, gelenek zırvası adı altında gaspedilmiş kadın hakları konusunda kadına pozitif ayrımcılık yapılmalıdır.

Sondan bi sonraki söz de şöyle olsun. Ezikliğin alemi yok.

Mirket

Yurtdışı gezilerinizde veya en azından şehir dışı gezilerinizde bu sorunu yaşamıyorsanız, sadece biraz kayıtsızlık oluyor sizinkisi veya bilişsel öncelikleriniz başka demek oluyor.

anlatamıyorum

haritaya baktığında aklında kalıyor mu peki? ben mesela gittiğim yeri normalde unuturum ama haritada yerine baktıysam bir şekilde çıkarır bulurum. kuru kuru bina cephesi beynime girmiyor.

titanyum22

Benim etrafımdaki yer yön özürlü arkadaşlar dikkat eksikliği ve anksiyete kesişim kümesinde bulunuyorlar. Kafa karışıklığı, panik, yanlışı seçme korkusu ve multitasking beceriksizliği konuları birleşince böyle oluyor olabilir.

Bruce
1

mobil görünümden çık